19 jan: Sightseeing

//19 jan: Sightseeing

Met de ToDo lijst in de hand zaten we vandaag in de auto op weg naar de stad, toen we langs het Lost Dutchman Museum reden en daar wel heel veel auto’s zagen staan. ‘Hmmm’, dacht ik, ‘Dat zijn wel heel veel mensen voor op een maandagochtend’ en meteen ‘ Oh sh.. het is Martin Luther King Day!’ Heel veel mensen hadden vrij vandaag en die van het postkantoor ook! Niks niet pakjes ophalen dus. Langs de weg even gestopt voor een ‘change of plans’, het leek logisch om dan andere dingen op te pakken, maar de kans dat er meerdere winkels dicht waren wilden we niet lopen dus rechtsomkeer en op naar het museum 🙂 Daar wilden we toch nog naar toe dus waarom niet nu. Geinig klein museum over de film industrie die hier in de buurt veel westerns heeft geschoten en over de legende van de Lost Dutchman (een Deutch man die hier in de buurt rond eind 19e eeuw dood gevonden was naast zijn paard met op het paard een zadeltas vol met goud) en de nog altijd niet gevonden goudmijn ergens hier in de bergen. Geloof het of niet, maar duizenden mensen zoeken nog jaarlijks naar deze mijn. Ik moet ook zeggen dat het tot de verbeelding spreekt dat hier ergens in dit enorme natuurgebied een grot (zo stel ik het me dan voor) ligt met stapels goud erin: The Motherload! Zoals ze dat noemen in de goud wereld (ja ja, je pikt wat terminologie op na 4 seizoenen ‘Bering Sea Gold’ (aanrader).

IMG_6198

Het terrein van het museum met gebouwen van oude filmsets

 

Allemaal schatkaarten die zouden wijzen naar de lokatie van de goudmijn!

Allemaal schatkaarten die zouden wijzen naar de lokatie van de goudmijn!

We hadden gehoord dat als je de weg volgt en voorbij het Lost Dutchman State Park rijdt, je na een mijl of 10 bij een groot meer komt en dat je daar ook wat kunt eten, dus dat was de volgende bezienswaardigheid van vandaag. Prachtig meer, geweldig SUP water! Helaas is mijn SUP plank zwaar beschadigd geraakt tijdens de vlucht (waar we helaas niks voor vergoed krijgen: grrrr) en moet deze eerst gerepareerd (wat gelukkig goed te doen is), voordat ik er mee het water op kan. Maar super leuk om te zien, want dit was wel wat we in ons hoofd hadden toen we besloten ze mee te nemen. We zagen één andere supper en verder veel kano’s op het water. Lekker gegeten met uitzicht op het water en daarna teruggereden naar de camping.

IMG_6206

Canyon Lake

 

 

IMG_6200

Wat krijg je hier toch enorme glazen met drinken! Als ie op is (ik krijg ‘m nooit op) dan worden ze voor je het door hebt weer bij gevuld!

 

Bij schemering besloten we met Bickel nog even een stukje te lopen, deur camper dicht, maar niet op slot…dachten we…Bij terugkomst bleek de deur POTDICHT te zitten, geen beweging in te krijgen. Geen sleutels, alles lag binnen, ook die reservesleutels die Thom vorige week had laten maken. Gelukkig stonden er twee raampjes open, waar in ieder geval een kind doorheen past (eigen kinderen waren nu goed van pas gekomen!) dus Thom de campground opgelopen, op zoek naar een kind. De ouders keken een beetje vreemd op toen hij vroeg of hij hun ‘4 year old’ even mocht lenen haha. Gelukkig zagen ze het nut er van in en had de kleine binnen no time de deur van binnen weer open. Pfff dat liep met een sisser af en we zijn blij dat het hier gebeurt en niet ergens in de middle of no where! Reserve sleutel meteen in de buik van de camper gestopt. Het is nog steeds een raadsel waarom de deur op slot was, het is niet logisch, omdat bij de gesloten stand er een pin uitsteekt waardoor de deur als deze open is, niet dicht kan. Voor nu zijn we blij dat we lekker binnen zitten!

IMG_6208

Toen waren we nog ‘blistfully unaware’ dat deur in het slot was gevallen 🙂

 

Morgen Sinterklaasdag?

 

By | 2015-01-24T04:58:54+00:00 January 20th, 2015|onderweg|6 Comments

About the Author:

6 Comments

 1. Katja January 20, 2015 at 6:03 pm

  Geweldig verhaal weer!!

  • tomdidom January 21, 2015 at 1:40 am

   Thanks Katja 🙂

 2. Anonymous January 20, 2015 at 8:09 pm

  Wij genieten mee van jullie avonturen. Blijven schrijven hoor ! Veel groeten uit Amsterdam

  • tomdidom January 21, 2015 at 1:44 am

   Will do!

 3. Anonymous January 21, 2015 at 12:17 am

  Hi Bianca, Jammer dat jouw sup beschadigd is tijdens transport. Ik vertelde het aan Felix en die kwam met deze oplossing: Inflatable Sup van Naish: https://www.youtube.com/watch?v=9B6an9GKyYM

  Enjoy!

  • tomdidom January 21, 2015 at 1:43 am

   Hi Sue,

   Thanks voor de tip, we gaan er naar kijken. Hebben alleen een kennis die zijn hand aan flarden heeft door een ontplofte inflatable, dus we zijn wat voorzichtig. De druk die er op komt te staan is enorm en bij hem was het raster aan de binnenkant losgekomen bij het ventiel waardoor er een bobbeltje ontstond. Toen hij wilde voelen met zijn hand schoot net het hele raster los en ontplofte de SUP tot sigaarvorm. Hij zal zijn hand nooit meer voor 100% kunnen gebruiken….

Comments are closed.