Vandaag moeten we een behoorlijke afstand afleggen, terug naar Pete’s Camp waar we met de kerstdagen waren. Vanaf daar is het dan nog 2,5 uur naar de grens. Het rijden gaat gelukkig soepel. Wel goed opletten waar we tanken, want je komt hier uren lang niks tegen. Om de paar honderd kilometer moeten we bij een militaire post stoppen. Meestal vragen ze waar je vandaan komt en waar je naar toe gaat, meer niet, maar nu staat we twee keer bij een post waar ze wat nieuwsgieriger zijn en ook in de camper willen kijken. Bij de eerste controle willen ze weten wat onze fietsen hebben gekost en in de camper willen ze, terwijl ze wat laatjes opentrekken, ook daarvan weten wat we er voor hebben betaald. Thom houdt het vaag. Ze zijn heel vriendelijk hoor, maar wat een raar idee is, is dat dit ook als een blad aan een boom kan veranderen in een land waar de democratie wat minder verankerd is en dan kan zo’n heel militair apparaat plotseling helemaal van karakter veranderen.

Als we bij Pete’s camp aankomen is het grappig om te merken hoe anders ik nu kijk naar de omgeving. Toen we hier met kerst stonden, zat ik niet lekker in mijn vel en dan bekijk je alles echt door een andere bril. We zetten de truck neer en als we bezig zijn om alles weer aan te sluiten en op z’n plek te zetten, komt er plotseling een deltavlieger over het strand gevlogen en landt recht voor onze plek. Ik heb het opgezocht en dit apparaat heet officieel een Trike, een deltavlieger maar dan met een motor. De man die er uit stapt, roept in het Engels met een Duits accent: ‘Do you want to fly with me?’. Thom’s eerste reactie was om nee te zeggen, we waren nèt aangekomen, maar eigenlijk is dit te leuk en random om niet te doen. Dus nog geen 5 minuten later sta ik op het strand te filmen hoe hij de lucht in gaat! Na een kwartiertje landen ze weer en komt Thom vragen of ik ook een rondje wil. Ik ben afgedraaid van het rijden en wil ook nog even sporten dus ik laat dit even aan me voorbij gaan. Ze waren best wel hoog gegaan en daar kon de motor ook uit. Heel apart hoor. Ik denk dat deze man wel vaker rond vraagt of mensen willen meevliegen  en zo wat extra geld verdient.