Vorige week had Thom op goed gelukt gebeld met een bedrijf dat een erg goede reputatie heeft voor het aanbrengen van een ‘ceramic coat’ op campers. We hadden hier al weken geleden een afspraak voor moeten maken, maar het was ons helemaal ontschoten. We hebben geluk, want ze zitten normaal weken volgeboekt, maar hebben een gaatje in de week dat we hier zijn (of is dit een hele goede verkoop tactiek?). We kunnen op woensdag om 6:30 ‘s ochtends de camper afleveren en ‘m aan het eind van de dag weer ophalen.

Als we daar om 7:00 weer wegrijden is het nog pikkedonker, we hebben nog een lange dag te vullen! Om te beginnen rijden we naar een ontbijt/koffietentje dat al vanaf 7:00 uur open is. Als wij binnenkomen is het nog vrij rustig, maar een half uur later zit het bomvol! Goede keuze. Ik neem avocado toast en Thom een omelet. Daarna rijden we helemaal naar het zuiden van de stad, naar de stalling. We hebben online al een plek gereserveerd, maar willen al het papierwerk gedaan hebben, voordat we de camper maandag langs brengen. Het is een super mooi complex, er is een gratis wasstraat, ze hebben een gas vulstation, er is zelfs een doggy park! In het kantoor staat een heel rek met ‘merchandise’ (t-shirts, mokken, sleutelhangers, bidons enz) en we mogen pakken wat we willen. Thom vindt de mokken wel mooi, lekker groot dus die gaat mee. Hetzelfde gebeurt trouwens bij het bedrijf dat de coating aanbrengt. Ook daar een heel rek en de mededeling: pak maar wat je wilt. Dus nu loopt Thom in een t-shirt en pet van Bob Mose’s Ceramic Coating en drinkt z’n koffie uit een mok van Carefree RV Storage haha!

Als we na wat winkelen bij een Outlet en een lunch bij de Cheesecake Factory bellen met Bob, krijgen we te horen dat ze klaar zijn. Er is alleen één maar…het regent een beetje en de coating mag 48 uur niet nat worden! Arggh!! Het regent hier nooit! We spreken af om over een paar uur nog een keer te bellen. We gaan naar een tentje met Frans gebak en koffie (waarom krijgen we hier nergens koffie in een gewone mok of kop, overal, zelfs hier, krijg je je koffie in een to-go cup). Weer bellen we en er zit nog steeds regen in de lucht. Niet veel, maar er is wel kans op. We kijken op hotels.com en staan op het punt om dan maar een hotel te boeken. We mogen ook een nachtje in de loods slapen, maar zij beginnen om 6 uur weer met werken en dan moeten we nog een hele dag rondzwerven in Phoenix. Uiteindelijk besluiten we om een rol plastic en ducktape te kopen bij de Doe-het-zelf en de camper in te pakken als we weer op de camping zijn. Het blijkt een prima plan, binnen een uur heeft Thom het langs alle randen naar beneden hangen en door de luifel uit te draaien, kunnen we wel de deur in en uit! Terwijl ik dit schrijf (de volgende dag) druppelt het zachtjes op het dak, dus wel goed dat we het hebben gedaan en niet het zekere voor het onzekere hebben genomen! Inmiddels zijn we weer een dag verder en heeft het nog even flink geregend, dus nogmaals heel blij dat we dat plastic hebben geplakt.