We genieten er best wel van om weer in de VS te zijn. Over dit gevoel zullen we nog wel even moeten sudderen, want ons plannetje is om met deze camper ook buiten de VS te gaan reizen. We hebben de afgelopen weken ook wat onderzoek gedaan naar boten, het tijdelijk invoeren en vergunningen. Heel ingewikkeld is het niet om bijvoorbeeld de camper op de boot naar Chili te zetten, maarrrr het transport via zee is behoorlijk ontregeld door droogte in het Panama kanaal en oorlog in het Suez kanaal…dit heeft als gevolg dat de kosten de pan uit kunnen rijzen. Veel verschepers willen niet eens een quote geven als ze niet ook een indicatie kunnen geven van afvaartmogelijkheden. Het andere probleem is dat er op sommige trajecten veel uit campers wordt gestolen als ze op de boot staan. Ik weet niet precies hoe het werkt, maar waarschijnlijk blijft je autosleutel in de auto en de auto open, want alle voertuigen moeten de boot op worden gereden en op plaats van bestemming de boot ook weer af. Gelukkig is onze camper niet verbonden binnendoor met de de cabine van de auto, maar het blijft geen fijn idee.

Voor nu hebben we besloten om in 2024 in ieder geval nog hier in de VS te blijven en even te kijken of de transport sector weer een beetje in evenwicht komt.

Voordat we volgende week dinsdag naar Phoenix rijden, waar de setup in de opslag gaat, staan we nu op een prachtige camping midden tussen de reuzen cactussen. Het is een walhalla voor mountainbikers, de trails lopen meteen buiten de camping overal naar toe. Thom heeft de afgelopen twee dagen alleen gefietst en vandaag gaan we samen. Het is echt een prachtige trail met best wel wat technische stukken. We hebben hier in 2019 ook al eens gestaan (waren we vergeten, tot we een rondje liepen over de camping op de eerste dag haha!), toen was Thom met zijn hand in een cactus terecht gekomen, waardoor die onder de stekelbollen zat. Nu fietsen we er weer dwars doorheen en ze staan best wel dicht langs de trail. Je hebt bijna het idee dat de cactus je bespringt als je er te dicht bij in de buurt komt! Maar gelukkig zijn we er allebei zonder stekels doorheen gekomen.