We hebben een fijne paar dagen hier aan het strand. Gisteren waren we even in San Felipe, het stadje dat hier 15 minuten vandaan ligt. Het is geen mooie stadje, maar het heeft wel een charmante boulevard met heel veel souvenierswinkeltjes. We eten wat bij een klein restaurantje dat helemaal vol stickers geplakt zit! Er komen heel veel mensen langs die van alles willen verkopen. Oh ja, dat herkennen we van Lima, Peru. Heel even kijken, vriendelijk nee zeggen is prima.

Ik heb deze dagen er wel wat moeite mee dat we zo ver weg zijn van familie en vrienden. We hadden de vliegtickets naar NL wel even in de gaten gehouden de laatste weken, maar de prijzen blijven idioot hoog. Ik denk dat mijn wat bleue gevoel een combinatie is van factoren: we zijn al een tijd onderweg, we hebben een paar wat saaiere weken achter de rug met koud weer én we zijn in een ander land (dat merk je meteen) en dat is ook even wennen. We staan wel mooi aan het strand, maar verder is er hier niet zoveel te doen. Meerdere mensen hier op de camping raden ons aan om door te reizen naar Bahia de Concepcion, hier een kleine acht uur vandaan. Tot daar is het wat kaal en verlaten, laten we ons vertellen.

Ach, het zijn natuurlijk allemaal luxe problemen, maar ik ben blij dat ik vandaag weer wat lekkerdere in mijn vel zit. We hebben natuurlijk familie over de video gesproken vandaag, vanmorgen een paar kleine en grappige cadeautjes uitgewisseld en daarna leuk gezeild op zee. Ik snoep de hele dag lebkuchen, die ik voor kerst gekregen heb, waarschijnlijk de lekkerste kerstkoekjes die er zijn! Vanmiddag nog een paar deurtjes geschilderd en uitgebreid gekletst met de buren over Sinterklaas en (zwarte) piet. Ik vertel dat ik er een scriptie over geschreven heb en dat zwarte pieten niet meer voorkomen in deze traditie, maar dat dat wel wat voeten in de aarde had. Het is een beetje een gek gesprek, ik geloof dat we hier merken dat wij Nederlanders super direct en open zijn en dat Amerikanen zich niet snel uitgesproken uitspreken over dit soort toch wat gevoelige zaken!

Morgen vertrekken we weer en gaan we een flink stuk verder naar het zuiden.