18 jan: Kinderziektes

//18 jan: Kinderziektes

Vandaag zitten we precies één week in de camper! Een hele leuke week, maar ook met kinderziektes! We spraken vandaag mijn lieve schoonouders over FaceTime en zij vertelden dat zij dezelfde ervaring hebben met een ‘nieuwe’ boot. Het is duidelijk de ‘getting to know you’ fase en onze camper speelt ‘hard to get’ :-).

Vandaag draaide we het zonnescherm uit en weigerde één poot om mee te werken. Je moet een knop losdraaien, waardoor de poot uitschuifbaar wordt. De knop bleek lam en er gebeurde helemaal niks. Lang leve google search, onvoorstelbaar wat je allemaal kan googlen, zelfs dit probleem. Gelukkig ben ik de google search queen dus ik had het ook in no time gevonden 🙂 Het gereedschap dat Thom heeft gekocht, is al meerdere keren heel goed van pas gekomen en nu waren we helemaal happy met een assortiment aan schroefjes en boutjes: dit probleem ook weer opgelost!

Omdat we gisteren de grijswatertanks hadden geleegd, konden we vandaag de wasmachine voor het eerst laten draaien. We hebben een speciale was/droog combinatie gekocht voor campers, omdat deze extra schudbestendig zijn. Nou! Zoals dat ding begonnen te schudden bij het centrifugeren, mag je hopen dat hij extra schudbestendig is! Thom moest ‘m met man en macht omarmen om te voorkomen dat ie dwars door de camperwand zou schudden. Hier was duidelijk iets niet in orde. Lang hoefden we niet te zoeken: de knuppels die ‘m hadden geïnstalleerd, waren vergeten om de transportschroeven er uit te halen! Stond nota bene op een grote sticker op de bovenkant van de wasmachine! Thom de wasmachine weer uit de kast gesjort, schroeven er uit en ook dit probleem is gelukkig gefixed!

Thom bovenop de camper om plan te trekken voor zonnepanelen.

Thom bovenop de camper om plan te trekken voor zonnepanelen.

Oh ja, ook de oven doet het nu. Dat was geen probleem, maar meer een kwestie van uitzoeken hoe dat ging werkt. Geen elektrische maar een gasoven en hij heeft een waakvlam, maar die maakt gek genoeg lawaai, dus hebben we besloten deze uit te laten en ‘m aan te steken als we de oven willen gebruiken.

Thom is vandaag ook de gasleiding langsgelopen met zeepsop om te kijken of er geen lek zit ergens. Dat is gelukkig allemaal prima in orde.

IMG_0822

Verder hebben we de dag doorgebracht rondom de camper, helaas ben ik nog een beetje oebelig van de griep, maar lekker boekje gelezen en Thom heeft nog een mooi stuk de berg op gefietst. Het is interessant om te merken hoe we eerst alles een beetje op orde moeten krijgen, voordat je een soort ontspannen vakantie gevoel kunt ervaren en er wat meer ritme in de dag komt. Mijn ouders zeiden terecht dat het toch een soort verhuizing is en dat het tijd kost om te wennen aan de nieuwe situatie. Gelukkig hebben we daar ervaring mee en weet je ook van elkaar dat je daar anders mee omgaat. Ik vermoed dat we de komende week nog onder de pannen zijn met regeldingen, maar dat het daarna een stuk rustig zal zijn. We willen nog een keer oefenen met de camper om een parkeerplaats (achteruit rijden e.d.), we moeten de tanks nog een keer legen, de bank die we hebben besteld kan worden opgehaald en de pakjes zijn bijna allemaal (voor de tweede keer!! Zie Sinterklaasverhaal) bezorgd bij het postkantoor, halleluja!

IMG_0815

Mijn super stoel uitgeschoven

 

IMG_0814

Mijn super stoel ingeschoven

 

 

By | 2015-01-24T04:59:15+00:00 January 19th, 2015|onderweg|Comments Off on 18 jan: Kinderziektes

About the Author: