Allereerst: hiep hiep hoera voor mijn lieve zus!! Gefeliciteerd met je verjaardag! En dan is er een tweede felicitatie op zijn plaats, want mijn schoonouders hebben vandaag een bridgedrive gewonnen, waar 215 mensen aan deelnamen. Het duurt altijd even voordat de scores bekend zijn en Paul was aan het eind van de middag naar huis gegaan om een uiltje te knappen. Clara moest in haar eentje het podium op om de prijs in ontvangst te nemen :-D. De overwinning kwam een beetje onverwacht!

Vandaag weer strandfoto’s gemaakt. Het was mooi weer en het is weekend, dus er zijn aardig wat mensen op het strand. Vanaf een uur of vier wordt het licht erg mooi en het leek me leuk om naar Manhattan Beach te fietsen om daar te fotograferen. Op dit moment hebben de universiteiten en ‘colleges’ springbreak, dus een boel twintigers op het strand die aan het volleyballen waren en achter de ramen van een aantal beachhuizen UCLA vlaggen. Ik blijf het inspirerend vinden om te zien hoe mensen kunnen genieten van het strand en de zee.

DSC_0308

DSC_0263

DSC_0316

DSC_0318

De boulevard langs Manhattan Beach

DSC_0319

De (dure) straatjes die uitkomen op het strand

DSC_0324

DSC_0323

DSC_0243

DSC_0233

De laatste boodschappen zijn gedaan en nu zijn we weer klaar voor vertrek. Het is grappig om te merken dat we daar al routine in beginnen te krijgen. Spullen buiten zijn al opgeruimd, hekjes (voor Bickel) achterin de pickup bak, stoelen onder in de de camper en binnen alle boeken weer achter deurtjes, olijfolie, kruiden e.d. van het aanrecht af.  De afgelopen dagen veel wassen gedraaid (kan zometeen niet meer: kost te veel water en energie), laatste boodschappen gedaan en lekker lang gedoucht ;-D. Deze camper wordt steeds meer ons huisje, als we op stap zijn geweest, voelt het ook echt als thuis komen.

We vertrekken morgen vroeg, we moeten een heel stuk door LA voordat we bij het begin van de snelweg richting Las Vegas zijn. Het is 4 uur rijden naar Vegas en daarna nog 2,5 uur naar Zion National Park. Thom is ‘as we speak’ op zoek naar een leuke boondockplek, er schijnen meerdere plekken te zijn met een mooi uitzicht over de Zion bergketen en aan het begin van een aantal mountainbike routes. In het zuiden van Utah, waar ook de grand canyon is, heeft het Bureau Land Management dat al het publieke land in beheer heeft grotendeels campings aangelegd en is het boondocken behoorlijk ingeperkt. Bij Zion schijn je dus nog wel vrij te kunnen kamperen, maar bijvoorbeeld bij Moab (onze volgende bestemming) helemaal niet. Is ook niet erg hoor, maar het heeft wel iets leuks om zelf op zoek te gaan naar een plekje met behulp van o.a. Google maps.