20 maart: Santa Barbara

//20 maart: Santa Barbara

Daar zaten we dan om 7 uur ‘s ochtends in Ventura aan een ontbijt van blueberry pancakes (single stack = 2 stuks, we raken al thuis in de lingo) en versgeperste sinaasappelsap, halverwege onze roadtrip naar Santa Barbara. Beetje onhandig als je daar allemaal pakketjes naar toe laat sturen, om vervolgens van gedachten te veranderen en 180 graden de andere kant op te gaan reizen (daar moeten we nog wat handiger in worden). Vandaag was de laatste kans te gaan, want in het weekend zijn de meeste postkantoren dicht. Ik had uitgezocht wanneer de spits is en aangezien deze al om 7 uur begint en pas tussen 10 en 11 wat afneemt, hadden we bedacht om (voor ons doen) super vroeg te vertrekken. Dussss…wekker om half zes en om zes uur in de auto en de weg op. Geen file, maar al hartstikke druk! Wat doen die mensen allemaal al om 6 uur in de auto, het is notabene nog donker…We kwamen er verder prima doorheen, geen file en zodra je LA uit bent, wordt het een stuk rustiger.

IMG_3426

Post! Alles was aangekomen, zelfs een pakket dat doorgestuurd was door het postkantoor in Bullhead City, omdat we daar niet meer terugkwamen en het pakket nog niet was aangekomen.

Pete’s Breakfast Cafe is een super geinig en lekker ontbijttentje. Wederom dankzij Tripadvisor, die app maakt een reis echt drie keer zo leuk. Nooit meer zoeken naar iets of settlen voor fastfood of een plakkerige sandwich van een tankstation. Plots eet je daar waar de ‘locals’ ook te vinden zijn: de beste plekjes. De lunchplek in Malibu was net zo geslaagd. Wel druk, maar echt een strandtent, die zie je hier niet zo veel. Deed ons denken aan het Kokomostrand op Curacao, maar dan een stuk duurder! Als je niets wilde eten, dan kost het parkeren alleen al 40 dollar :-0!

IMG_6847

Paradise Cove Beach cafe Malibu

IMG_6846

De politie had hier uitgebreid gelunchd voordat ze de weg weer op gingen. Ze wilden wel even poseren voor mij 🙂

IMG_6845

Paradise Cove

IMG_3490

Roken op het strand is niet toegestaan, dit is het rokershoekje!

Santa Barbara is een schattig stadje, doet heel Spaans aan en het stukje kust dat we nu gezien hebben is echt prachtig. Ik snap wel waarom iedereen zo enthousiast is over California. Het is super groen, het ruikt heerlijk, ladingen palmbomen en glooiende hoge heuvels bijna tot aan de zee. We hadden gezien dat er 10 minuten rijden van het postkantoor een leuk hondenstrand was en dus kon Bickel even helemaal uit haar dak gaan met een tennisbal. We werden ook nog getrakteerd op dolfijnen en zeehondjes, er gebeurt hier een boel op zee, super leuk!

IMG_3472

Als je goed kijkt, zie je de dolfijnen in de verte en een klein kopje van een zeehondje wat dichterbij de kust.

IMG_3428

Dolfijnen

IMG_3487

Hondenstrand bij Santa Barbara

IMG_3485

IMG_3484

Thom overvallen door een golf en dus zonder vrolijke sokken dit keer 😀

IMG_6837

Heen hadden we de snelweg genomen en terug de scenic route langs de kust. Deed ons een beetje denken aan Noord-Italie, Gardameer waar de bergen ook vlak langs het water de grond uit rijzen. Veel huizen direct aan het water, heel sfeervol (moet je de zesbaanssnelweg even wegdenken :-).

Als kers op de taart: mijn fiets was vandaag klaar en die hebben we op de terugweg opgehaald. Super blij mee. Stukje langs de kust mee gefietst om een beetje te voelen hoe hij rijdt, voor een echte testrit moet ik nog even geduld hebben, dat wordt waarschijnlijk in Utah.

Morgen nog wat boodschapjes doen en dan zijn we klaar met LA, weg uit de drukte en terug naar de natuur!

By | 2015-03-21T05:23:48+00:00 March 21st, 2015|onderweg|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Katja March 21, 2015 at 4:56 pm

    Wat een gezellige foto’s weer!! Alles buiten LA is mooier!;)

    • biancthom March 22, 2015 at 1:33 am

      Vandaag ook nog even bij Michaels binnen gelopen, thanks voor de tip! Ook een geweldige winkel-)

Comments are closed.