6 feb: Bickel

//6 feb: Bickel

En dan lopen de dingen plotseling heel anders dan je had gepland en staan we toch nog wat langer op deze plek. Gisteren moest Bickel plotseling onder het mes. Ze werd ‘s ochtends wakker met een dikke neus. Dat had ze al eens eerder gehad en was met antibiotica verholpen, dus Thom online een dierenarts zoeken, waar we een uur later al terecht konden. Dat kwam mooi uit want we moesten hier voor 12 uur uitchecken en dus zou hij met Bickel naar de dierenarts gaan en zou ik de camper opruimen en ons klaar maken voor vertrek.

Naast een ontstoken kies, bleek bij nader onderzoek echter, dat ze een tumor op/in haar milt had; een flinke bal (ongelooflijk dat je dat over het hoofd ziet) die er per direct uit moest, omdat ze een tikkende tijdbom was. Eén foute stoot tegen iets en het zou scheuren waardoor ze binnen een paar minuten het loodje zou leggen. Dus daar hoefden we niet over na te denken! De operatie was niet ongevaarlijk en we waren heel blij toen ze belden om te vertellen dat het goed was gegaan en voor zover ze het konden zien, er geen uitzaaiingen waren. Om vast te stellen of het om een kwaad- of goedaardig gezwel gaat, is het opgestuurd naar het lab en horen we over 6 dagen de uitslag.

Voorlopig dus even niet boondocken. We gaan over een paar dagen een iets koeler klimaat opzoeken (waarschijnlijk in de buurt van Las Vegas), omdat ze de komende twee weken niet mag zwemmen en hier is het overdag toch snel zo’n 28 graden. Over twee weken hebben we een afspraak voor een checkup en rijden we weer hier naar toe. Geen probleem want we gaan niet heel ver weg (waarschijnlijk een uurtje rijden).

We zijn allebei erg blij dat ze weer lekker thuis is en toen we haar vanmorgen ophaalden, kwispelde ze alweer een beetje en had ze duidelijk de harten gestolen van alle assistentes. Ze weet gelukkig goed hoe ze die om haar pootje moet wikkelen 😀 (ons ook trouwens want zonder koekjes gaat ze niet meer op commando haar mand in!)

IMG_0963

Lekker even opwarmen in de ochtendzon met het baasje!

IMG_0967

Daarna in de schaduw want het wordt snel flink warm in de zon.

 

By | 2015-02-06T20:27:34+00:00 February 6th, 2015|onderweg|10 Comments

About the Author:

10 Comments

 1. Simone February 6, 2015 at 8:44 pm

  Hoi Bianca en Thom,
  Sterkte met het herstel van Bickel. Verwen haar maar lekker en wij gaan duimen dat het op zijn pootjes terecht komt.
  Groetjes uit Sint Maarten van Ton & Simone

  • Anonymous February 6, 2015 at 9:58 pm

   Thanks Ton en Simone!!

 2. Klaartje rienks February 6, 2015 at 10:27 pm

  gelukkig werd hij snel geopereerd! Van harte beterschap !

  • biancthom February 8, 2015 at 3:10 am

   Thanks Klaartje!

 3. Sue February 7, 2015 at 1:30 am

  Heel veel sterkte met Bickel, ik hoop dat het herstel goed zal gaan en dat ze er gauw weer bovenop is.

  • biancthom February 8, 2015 at 3:11 am

   Thanks Sue! Het gaat gelukkig alweer een stuk beter.

 4. Katja February 7, 2015 at 2:46 pm

  Jeetje, das even schrikken! Maar goed en snel gehandeld, ook de dierenarts! Nu maar snel herstellen.

  • biancthom February 8, 2015 at 3:11 am

   Ja het was wel heel plotseling! Ze speelt gelukkig alweer wat 🙂

 5. Ricarda February 8, 2015 at 2:23 am

  Hi Bianc and Thom, that is effe schrikken… I’m really glad that it has been seen and treated right away though. Bickel makes sure your adventour stays an adventour, no time to get too comfy around that beautiful landscape. But it seems that you have grown into your new home and lifestyle already, nice too see. Oh oh, no swimming for Bickel is tough… She’ll probably like some colder temperatures, for a change. Beterschap to Bickel! Big hug Ricarda

  • biancthom February 8, 2015 at 3:12 am

   Thanks Ricarda! Yes, she keeps us on our toes 😀 haha.

Comments are closed.