4 feb: Verkenning

//4 feb: Verkenning

Morgen vertrekken we hier en daarom wilden we vandaag de nieuwe spot even gaan verkennen, voordat we er naar toe rijden met een 36ft trailer :-). Twee van de drie zonnepanelen doen het, dus we kunnen het boondocken eens uit gaan proberen (we draaien vanavond ook al even proef op de batterijen, kijken of ze het de hele avond volhouden).

Thom had op de website freecampsites.net een klein strandje langs de Cottonwood Basin (het meer achter de dam hier om de hoek) gevonden, dat er op Google maps erg schattig uitzag en dat van andere bezoekers ook goede reviews had gekregen. Het is hier zo’n 20 minuten vandaan, dus lekker dichtbij.

IMG_2781

De weg er naar toe.

Eén van de belangrijkste dingen als je gaat boondocken, is dat je weet waar je naar toe rijdt, letterlijk. Hoe is de weg, hoe is de ondergrond, is de weg steil of niet, kun je aan het eind draaien (!) enz. Inzoomen op googlemaps is handig, maar in de meeste gevallen moet je de omgeving verkennen. Veel boondockers als ze in een nieuw gebied komen, logeren daarom eerst een paar nachten op een camping (ook fijn om even hookups te hebben om wassen te draaien e.d.) en scouten de omgeving. Het is erg leuk om te merken dat er online ook steeds meer stekjes gedeeld worden, heel praktisch, want dan hebben anderen al het voorwerk gedaan. We weten dus ook al van deze spot dat er mensen hebben gestaan met vergelijkbare trailers, maar omdat het voor ons allemaal nieuw is, leek het ons toch een goed idee om de boel even te verkennen.

lake-mead-(las-vegas)-area

Klik op de kaart om hem te vergroten. Onderin bij het rode pijltje zitten we zometeen. Het gebied is onderdeel van een groot natuurgebied rechts van Las Vegas.

telephone-cove

 

Toen we de geasfalteerde weg afdraaiden, waren we meteen blij dat we een 4×4 truck hebben, want de banden begonnen eigenlijk gelijk al te slippen in de bochten door het losse gravel. De weg was verder prima, mooi breed en goed onderhouden. Ik was een beetje bang dat het één lang wasboard was, maar dat viel heel erg mee. Het is wel een flink stuk naar beneden, maar op 1 of 2 wat lastigere bochtjes/hellinkjes na waarschijnlijk goed te doen. We hebben al gemerkt, dat het ook een kwestie van geduld is en de tijd nemen. Het strandje is ultiem schattig, mooie bomen aan de waterrand, het water was prachtig spiegelglad en er stonden her en der wat campers, maar het was eigenlijk heel rustig. We vertrekken expres morgen (donderdag) om de eventuele weekenddrukte wat voor te zijn.

IMG_2772

Je kunt hier direct aan het water staan

IMG_2767

Bickel wilde wel even het water in. Zoeken naar stenen 🙂

Het wifi bereik is er niet heel goed, dus we kunnen onze lange vlaggenmast en versterker eens uit gaan proberen! En anders zijn we een paar dagen offline…WAT?!….maar….en…hoe…LOL! Ben benieuwd hoe dat ook alweer voelt: geen internet, dat is écht al jaren geleden :-D. Waar we ook de afgelopen jaren op vakantie zijn geweest, altijd moesten we voor Tom’s Planner internet hebben. Om in geval van nood (een gecrashte site oid) toch bereikbaar te zijn, hebben we een satelliet telefoon gekocht, waar we sms’jes op kunnen ontvangen. Dit apparaatje kunnen we ook meenemen als we gaan fietsen, want het kan ook noodsignaal uitzenden, mocht er iets onderweg gebeuren en je hebt geen gewoon mobiel bereik.

IMG_2773

Oh ja, en we steken de rivier nu over en dus hebben we 9 uur tijdsverschil met Nederland. Nou staat de helft van onze apparaten al op die tijd (volgens mij wisselen ze af en toe, zijn ze een beetje in war zo dichtbij de zone-grens!) dus voor ons verandert er niet zo veel.

NB. Ik las net een reactie op mijn post (over deze plek) op Facebook in de groep ‘Boondocking & free camping USA’ het volgende:

Shacky Runs : Oh, and if you have any pets, keep them close. Our cat got chased by a coyote. I SWEAR its a nice place though and we enjoyed our stay! 

Bickel mag na zonsondergang de camper niet meer uit 😀

By | 2015-02-05T02:52:01+00:00 February 5th, 2015|onderweg|8 Comments

About the Author:

8 Comments

 1. Felix February 5, 2015 at 11:38 am

  Zie ik Bikkel nou zijn hele kop onder water steken? Dat zie je een hond niet vaak doen. Die van ons doen hun uiterste best om hun hoofd (oren) droog te houden.

  • Anonymous February 5, 2015 at 3:33 pm

   Gek hè? Ze is dat op een gegeven moment gaan doen, zoeken maar stenen met haar poten en dan duiken!

 2. Katja February 5, 2015 at 1:27 pm

  Suppen!!!! Die foto van die weg is VET!!! Lijkt Namibie wel…

  • Anonymous February 5, 2015 at 3:31 pm

   Zeker supper!! Zin in!

   • Anonymous February 5, 2015 at 3:31 pm

    SuppeN

 3. Katja February 5, 2015 at 1:31 pm

  Haha, Bickel ziet er echt superblij uit! Die staart gaat non-stop heen en weer!

 4. Anouk February 5, 2015 at 6:38 pm

  Zo zeg, dat is spannend!! Prachtige foto’s. De kids vinden het filmpje erg leuk. daar kunnen ze veel beter naar kijken. de foto’s zijn nooit zo interessant op de een of andere manier.

  • biancthom February 8, 2015 at 3:14 am

   Ik zal proberen wat vaker een filmpje te uploaden Nouk!

Comments are closed.