9 augustus 2018: Jackpot!

//9 augustus 2018: Jackpot!

We zijn weer onderweg!

Afgelopen dinsdag was een vliegdag. Om van Curacao naar Salt Lake City te vliegen, ben je toch wel een hele dag bezig. Eerst Curacao-Miami, dan Miami-Phoenix en uiteindelijk Phoenix-Salt Lake City. In Miami werden we leuk vermaakt toen we in een enorme rij terecht kwamen en achter een zeer rondborstige en bolbillige dame stonden. Zij had een broekpak aan met splits langs haar benen tot aan haar middel (met een string aan…serieus!) en zo weinig bedekking aan de voorkant dat ze een handdoek voorhield anders vielen haar maat G borsten (geen bh) er uit. We vermoedden dat ze door personeel geïnstrueerd was de handdoek voor te houden, want het zag er erg onhandig uit. Iedereen in de rij keek zijn ogen uit en wij zagen dat natuurlijk allemaal. Zo grappig hoe mensen hier op reageren. Veel wenkbrauwen, geproest en openlijk starende kids haha! We zagen haar later bij de bagage controle weer, waar je in zo’n poortje je handen omhoog moet doen. We zaten ons helemaal te verkneukelen hoe dat zou gaan, maar helaas moesten wij naar een andere rij! Haha!

De eerste nacht konden we meteen in de camper slapen, Anouk en Michel hadden die op een camping vlakbij het vliegveld gezet. Ze hebben een topvakantie gehad met de kinderen. Het was erg leuk om hen te volgen en ik geloof dat het wel voor herhaling vatbaar was! Ze hadden een beetje op ons advies een klein rondje gemaakt van Salt Lake City via Dinosaur National Monument naar Rocky Mountain National Park en dan weer terug. Onze setup is niet echt gemaakt om elke dag te verkassen, dus ze hadden drie of vier leuke campings onderweg om van daar uit tripjes te maken. Trouwe lezers weten dat wij geen enorme afstanden reizen, je slaat dan zoveel prachtigs over! Natuurlijk zijn de highlights een must om te zien, maar ook vaak erg druk en wij vinden juist de combinatie van de prachtige natuur en bijna niemand om je heen, helemaal te gek!

We konden de eerste avond nog net de energie opbrengen om meteen de koffers uit te pakken. Fijn om dat uit de weg te hebben. Gelukkig lag er ook nog wat brood en beleg in de koelkast, zodat we niet nog ergens naar toe hoefden. Na een prima nachtje, waarbij ik wel even oordopjes ben gaan pakken nadat ik midden in de nacht wakker werd door een enorm treingetoeter (niet normaal, meerdere keren en lang en hard!). Thom hoort het ook wel, maar slaapt er eigenlijk doorheen, beetje ongelooflijk!

Gisteren stond in het teken van boodschappen: fiets Thom naar de fietsenwinkel, Camping World (nieuw dakraam, oude kapot door enorme hagelstenen in Colorado een paar weken geleden), Ikea (nieuwe dekbedden), Scheels (een énorme outdoor store waar je echt uren kunt doorbrengen), een paar RV dealers (we zijn een beetje aan het kijken naar een bus, maar nog niet overtuigd), grote boodschappen bij de supermarkt en toen weer terug naar de camping. Het ging allemaal prima, maar eenmaal terug op de camping kon je me wel een beetje opvegen! Nog een wasje gedraaid en toen lagen we er vroeg in!

Nu staan we, na een ochtend rijden, bij de Flaming Gorge, een prachtig natuurgebied op de grens van Wyoming en Utah. We hebben een first come first serve plekje op een schattige camping en het is weer jackpot qua plek! Wat een mazzel. Wat hoger op een helling en daardoor zien we net een stuk van het meer, prachtig! Het is altijd een beetje spannend of er plek is als je niet gereserveerd hebt. De hele weg hier naar toe zien we alleen maar campers het gebied uitrijden en dan bij de laatste afslag gaat een andere camper ons voor. GVD, het zal toch niet dat die naar dezelfde camping gaat! Maar ze rijden de camping voorbij en dus kunnen we zonder stress een plekje op de camping uitzoeken. Ik zou willen dat ik daar super chill mee om kan gaan (als er niks is, dan vinden we vast wat anders leuks, het komt altijd goed: dat soort gedachten), maar ik geloof niet dat ik die staat van laissez faire ooit zal bereiken! Eén ding is zeker, de komende dagen gaat deze dame even in een lagere versnelling, als we eenmaal een leuke plek hebben dan kan ik wel echt genieten van het ultieme Niks Doen! Niet dat je de hele dag écht niks doet, maar gewoon dat je geen plan hebt, niks op het programma… heerlijk!

Kwart over vier de wekker, dan ben je nog niet op je best!

Earth Art!

Oh wauw we vliegen over de Grand Canyon en wij zitten aan de goede kant van het vliegtuig!

Bosbrand North Rim van de Grand Canyon!! Wat een enorme hoeveelheid rook! Gaaf om te zien vanuit het vliegtuig, ben blij dat ik er niet in zit….

Aangekomen in Salt Lake City!

Vertrouwd uitzicht

Overal in de stad staan tegenwoordig steps! Openbaar vervoer is hier goed geregeld. Doet een beetje Europees aan.

Naast de fietsenwinkel zit gewoon een patatzaak! 😀

Orienterend bezoekje aan een paar RV dealers….Idee is een korte bus (nou ja kort, rond de 30ft, we hebben nu 35ft) en dan 4wheel drive trekken voor o.a. off road tripjes. We zijn er nog niet uit!

Erg mooi campertje!! Net zo duur als onze 5th wheel!

Indiaas eten! Nu kijkt ie nog vrolijk…maar het was vooral een groot bord rijst en mijn eten is nooit gekomen (geld terug gevraagd). Ze waren niet echt goed georganiseerd…Serves us bloody right, moeten we maar niet van Tripadvisor afwijken haha! We hebben ons lesje geleerd!

Onderweg naar Flaming Gorge.

Eerste blik op het stuwmeer

Mooi he?! Niet helemaal eerlijk vanaf het dak 😀

Thom maakt ons plekje gezellig!

Nieuw speeltje: off road karretje voor een fietstochtje!

Zou het leuk zijn om zo’n boot te huren voor een dag….je hebt alleen een rijbewijs nodig om ze te huren 🙂

Cafeetje bij de haven

By | 2018-08-10T02:28:35+00:00 August 10th, 2018|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Ilse August 10, 2018 at 12:42 pm

    Leuk leuk!! Grappig verhaal bij immigratie. Jammer dat je in een andere rij moest….. mooi plekje zo aan de rand van de camping! En leuk karretje voor achter de fiets. Als je moe bent kan je ff uitrusten in Thom zn karretje. 😉.
    En dan nu ff beetje niks doen.

Comments are closed.