13/14 juli: De eerste twee dagen

//13/14 juli: De eerste twee dagen

Gisteren was Thom voor dag en dauw al naar Salt Lake City gereden om de fam op te halen. We hadden vroeg afgesproken, want zij hebben natuurlijk acht uur tijdsverschil en dan ben je als je deze kant op komt, super vroeg wakker. Dat bleek toch wel mee te vallen, een uurtje later was ook prima geweest! 😎 Ik was bij de camper gebleven, want we hebben hier in de VS een truck met een anderhalve cabine en dus zit je achter vrij krap, dat en ook nog alle bagage, het leek ons handiger als één van ons hier bleef. We hadden onze eigen koffers de avond van te voren al ingepakt en ik hoefde eigenlijk alleen alles buiten te zetten wat van ons was, nog een bezempje er doorheen en de camper was klaar voor bezoek!

Het is super leuk om ze alles te laten zien en dat ze nu ook in het echt zien waar wij de afgelopen jaren mee getrokken hebben. Onze gezellige huisje op wielen! Nadat ze een beetje uitgepakt waren en de kinderen gezwommen hadden, waren we het stadje ingereden om lekker een hamburger te gaan eten. Echt een Amerikaans tentje dat vooral bekend stond om zijn milkshakes: dus iedereen een milkshake. Ik had al zoiets van: doe mij maar een kleine, maar mijn hemel…er kwamen bekers op tafel….niet normaal. Het was geen milkshake maar gewoon een hele grote beker softijs, waar boven de rand nog zoveel uitstak dat je het in een kleinere beker moest lepelen, omdat het anders één grote kliederboel werd! De hamburgers en patat waren trouwens top, maar die shakes….op een gegeven moment had Elize nog een klein beetje chocalade milk-ijs (waar ze alles had gelaten…) in haar beker zitten, toen ze begon te roeren en zei: kijk nu is het écht milkshake haha!
De rest van de dag hadden we verder niet zo heel veel gedaan. Wat dingetjes uitgelegd, maar geen grote verhalen, want dat is toch lastig te onthouden als je nog een beetje een wollig vliegtuighoofd hebt. Eind van de middag wilde Thom nog even gaan fietsen (door de koelte deden zijn remmen het) en Michel wilde wel mee op mijn fiets. Ze kwamen helemaal enthousiast terug, want net buiten het dorp hadden ze al een prachtig rondje gereden! Iets langer dan gepland, dus Michel was wel een beetje uitgefietst, maar Thom zei dat hij heel soepel reed voor een eerste keer!

Vandaag moest het wat grotere werk gedaan worden en had ik bedacht dat het misschien wel leuk zou zijn om naar een dagrecreatie gebied in de buurt te rijden en daar dan even te lunchen en misschien te zwemmen. Hier vlakbij zit Strawberry Reservoir, een groot meer waar meerdere plekken zijn waar je niet mag kamperen maar wel overdag mag staan. Het aankoppelen en inpakken ging allemaal redelijk soepel en Anouk ging het eerste stuk rijden. Dat ging prima! Het was ongeveer een half uurtje rijden en ook nog een stukje ‘off road’. Je rijdt meteen door zulke mooie natuur heen, dus voor hen hartstikke leuk om te zien. Het recreatiegebied aan het meer was een redelijk grote parkeerplaats met veel ruimte en daar konden ze mooi even oefenen met achteruitrijden. Dus terwijl ik met de kids bij het water was, gingen zij met Thom wat manouvreer oefeningen doen.

De omgeving is meteen zó mooi, echt een prachtig hooggelegen meer (ik denk iets van 6000ft/2200m), allemaal glooiende heuvels en her en der wat bebossing. We hadden geluk, want een paar weken geleden was in dit gebied een enorme bosbrand geweest, waardoor zelfs de Highway 40 (waar ze over een paar dagen overheen rijden naar Dinosaur National Monument) helemaal afgesloten was. Iemand bij de receptie vertelde dat hij dacht dat de brand nog wat verder weg was en hij had gelijk, want we zagen helemaal niks, zelfs geen rook in de verte!

Na een boterham in de schaduw van de camper, gingen de kids nog even met de kano het water op en vond ik op dit saaie stenen strand (veel duffe kiezels), gewoon een paar mooie agaten! Heel verrassend. Als ik thuis ben, ga ik ze open zagen, ik ben benieuwd wat er in zit! Deze stenen kunnen soms heel mooi gelaagd zijn van binnen.

Nu liggen we even op bed in ons blokhutje, waar wij de afgelopen en komende nacht slapen. Daar hadden we deze camping ook op uitgezocht, dat ze een alternatieve slaapplek hadden voor ons, want met zijn zessen in de camper is een beetje te vol! Michel en Anouk gaan over een half uurtje boodschappen doen en dan passen Thom en ik even op de kids, lekker even het zwembad in! Prima tweede dag!

 

 

 

Mijn zus breidt sokken!! En wat voor ‘n sokken! Op maat gemaakt en deze worden voor mij!

Fietstochtje van Michel en Thom

Thijs neemt graag mijn plaats in in bed, lekker tv kijken!

Ijsjes en voetbal, goed begin van de dag!

Wat een plek! Prachtig meer, waar heel veel gevist werd. Schijnt vol te zitten met forel! hmmmm!

Thijs en Elize in de kano

 

 

En toe zwom daar plots een enorme witte pelikaan!! Zo groot hebben we ze op Curacao niet!

Zwembad op de camping.

Bedjes voor de kinderen.

 

By | 2018-07-16T03:18:58+00:00 July 16th, 2018|onderweg|Comments Off on 13/14 juli: De eerste twee dagen

About the Author: