26 september: Vloer leggen

//26 september: Vloer leggen

Foto’s volgen morgen als het af is. Reden: ben gewoon een beetje lui, geen zin om de foto’s te uploaden en het is nog niet af dus goede reden om het nog even spannend te houden 🙂

Vooral Thom heeft zich vandaag in het zweet gewerkt. Het wordt heel mooi! Het leggen had even een ‘learning curve’ en op zo’n klein oppervlak moet je toch wel heel veel hoekjes uitzagen e.d. waardoor het veel meer tijd kost dan je denkt. De vloer is niet van hout, maar het zijn plankdelen van vinyl die relatief makkelijk te snijden zijn met een stanleymes. Een mooi systeem dat zometeen waterproof is en ook geen probleem heeft met temperatuurswisselingen; in tegenstelling tot hout dat kan gaan werken. We leggen het nog niet in de slide-out, dat wordt een apart project.

Eind van de dag besloten we een filmpje te pakken in de stad (Grandma: wel geinig). Elk jaar wordt hier in januari het beroemde Sundance Film Festival gehouden, één van de belangrijkste filmevenementen in de wereld. Veel films die dan in premiere gaan, zijn wat alternatiever van aard en de bioscoop waar we nu naar toe geweest zijn, draait alleen maar filmhuisfilms. Eerste keer dat we dat hier in de VS treffen, de meeste bioscopen draaien alleen de grote blockbusters. Een schattig bioscoopje met ook een alternatieve ‘food counter’ waar wat minder junk werd verkocht dan normaal. Zo op een zaterdagavond is de sfeer in de stad erg leuk. Veel mensen op straat, gezellig volle terrasjes bij restaurantjes en gewoon een vriendelijke sfeer. Opvallend want veel stadkernen hier in de VS zijn puur business centra waar buiten kantooruren niks te beleven is. Toen we de stad inreden zagen we ook allemaal mensen in fantasiekleren lopen, bleek er een ComiCon (strips, fantasie, superhero’s conferentie) te zijn geweest vandaag. Dat was wel leuk geweest om even te gaan kijken, maar helaas, gemist!

Het is wel leuk om te merken dat we de stad nu positiever ervaren dan de vorige keer dat we er waren. De camping is prettiger, we zitten dichterbij de stad en ontdekken nieuwe dingen zoals zo’n filmhuis, dat de stad leuker maakt. Toen we terug naar huis reden, kwamen we nog langs een enorm gebouw met heel groot ‘LDS Business College’ en dan word je er weer even aan herinnert dat de kerk wel overal een flinke vinger in de pap heeft hier. We vroegen ons af wat ze op die opleiding onderwezen zouden worden!

By | 2015-09-27T04:39:21+00:00 September 27th, 2015|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Anouk September 27, 2015 at 6:21 pm

    spannend hoor!! 🙂 maar niet te lang wachten want straks heb je geen tijd met jullie bezoek 😛

Comments are closed.