25 maart: Windy Hurricane

//25 maart: Windy Hurricane

Dit dorpje doet zijn naam eer aan 🙂 Het waaide vandaag stormachtig, de 5th wheel stond af en toe helemaal te schudden en dat zegt wel wat, want ze is geen slanke, lichte dame! Na een aantal reisdagen en wekkers die vroeg af gingen, begon de dag vandaag lekker rustig. Bickel eten geven en daarna gezellig bij ons op bed nog een beetje snoezen. Heel apart om haar daarna uit te laten in een droge rivierbedding, we hebben nu al vaker dit soort beddingen gezien en het is onvoorstelbaar hoeveel water hier bij tijd en wijle doorheen raast, getuige de restanten van de vorige vloedgolf. Gelukkig nu in de wijde omtrek geen wolkje aan de lucht!

We moesten even bij een dierenarts langs (what’s new), omdat uit de bacterietest van haar neus bleek dat de antibiotica die ze nu krijgt, de goede is en nog doorgeslikt moet worden voor de komende twee weken. Gelukkig niet weer op consult maar een belletje met de dierenarts in LA was voldoende om ons een refill te geven. Terwijl we aan het wachten waren, zagen we dat ze hier honden inenten tegen ratelslangenbeten…dan hebben ze minder last van het gif. Ik vroeg de assistente of ze vaak honden binnen krijgen die gebeten zijn, waarop ze antwoordde dat dat wel meeviel. Ik was even opgelucht tot ze vervolgde met ‘de meeste honden worden in het weekend gebeten en dan zijn wij dicht dus die komen allemaal bij de emergency vet terecht…We houden Bickel hier wel iets beter in de gaten dan anders. Gelukkig rent ze niet als een dolle voor ons uit 🙂

IMG_6857

Main Street Café

Hurricane is een dorpje van drie keer niks, maar toch geinig. Het heeft een leuk cafeetje, fietsenwinkel, dierenarts dus, paar thrift stores en een klein bioscoopje (die gaan we nog wel even uitchecken). Na een lekkere lunch in de zon, onder een grote pecan boom (ze lagen voor het oprapen) bij Main Street Café, waar Bickel werkelijk waar door iedereen van de bediening werd geknuffeld en persoonlijk door de kok een stuk gebakken spek gevoerd kreeg (voor eeuwig haar vriend), zijn we doorgereden naar Sand Hollow State Park. Een recreatiegebied ten zuiden van Hurricane waar Bickel even lekker kon rennen door het water en op het zand. Mooi gebied met diep rood/oranje zand, maar met de harde wind van vandaag niet de meest ideale bestemming. We werden nog net niet gezandstraald. Gelukkig vonden we een plekje aan het meer in de luwte van een heuvel, maar campers die wat verderop aan het water stonden hadden hopelijk hun ramen en deuren goed dicht!

DSC_0329

Bickel in actie! Nu is ze helemaal moe en ligt ze al de hele avond voor pampus 🙂

IMG_3521

Wapperende oortjes!

IMG_3524

Campers in the zandstorm

IMG_3529

Verder hoorden we van de kok van het café nog het leuke nieuws dat dit weekend een mountainbike festival is. Er worden allerlei groepsritten georganiseerd, geen wedstrijden, maar mooie tochten. Hier was vooral Thom zeker voor te porren, dus die gaat in ieder geval vrijdag op pad. Goede manier om de trails hier te leren kennen. Niet echt wat voor mij, ben niet zo’n groepsactiviteitspersoon 🙂 Ik ben heel benieuwd hoe hij het zal vinden!

IMG_3534

Een trail die Thom nog had gefietst vanmiddag. Het ging zo dicht langs een ravijnachtige diepte dat hij een stuk heeft gelopen. Ben blij dat hij dan niet tegen zijn gevoel in, stug doorfietst!

IMG_3533

 

By | 2015-03-26T04:49:28+00:00 March 26th, 2015|onderweg|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Anouk March 26, 2015 at 9:43 am

    Helemaal leuk!. Wat een vriendelijke bediening zeg. wauw, kunnen jullie dat meenemen naar Nederland. Het is hier echt tenenkrommend slecht soms. Vreselijk.

  2. Yolanda March 26, 2015 at 12:03 pm

    Wat een heerlijkheid!

Comments are closed.