24 maart: Hurricane

//24 maart: Hurricane

Weer weg uit Vegas en nu voor de tweede keer boondocken! Gewoon gratis ergens staan, wat is het toch grappig dat dat hier kan. We staan vlakbij het plaatsje Hurricane, om de hoek bij het Zion National Park en langs een hele leuke en populaire mountainbike route, wat willen we nog meer! Hier blijven we wel even. De kleuren van de bergen zijn hier nog diverser en intenser dan bij Red Rock Canyon. Ze zijn opgebouwd uit gekleurde horizontale strepen en hebben een platte bovenkant. Er staat veel in bloei en het verse lente groen steekt mooi af tegen het rood van de bergen.

IMG_1181

IMG_1177

Langs deze ‘dirt road’ zijn een stuk of zes plekken waar je kunt staan. We hadden deze plek gevonden via een online boek over boondocken in het zuiden van Utah. Twee leuke spots waren al bezet, dus we moesten even uitzoeken waar we wilden gaan staan. De eerste optie was direct langs de weg op een klein loepje waar je in en weer uit kunt rijden. Net genoeg plek voor de auto en de 5th wheel, prachtig uitzicht op de bergketen van Zion, maar wel heel dicht langs de weg en ook uitzicht op de grote weg iets verderop. Thom was op de fiets gesprongen om nog even verder te kijken. Uiteindelijk konden we kiezen tussen een prachtig uitzicht, bijna 360 graden, maar ook heel winderig (en het blijft flink waaien) of een plekje langs een droge rivierbedding, iets lager, maar ook nog steeds met enorme hoge diep rode plateau’s op de achtergrond. De laatste is het geworden. Het had even wat voeten in de aarde om ons monstertje de zijweg in te manoeuvreren, maar met vereende krachten is het gelukt! Zonder irritaties haha!

We zullen wel veel mountain bikers langs zien komen, want we staan aan een route van zo’n 25 kilometer die vooral bekend is om zijn uitzichten. Een goede plek om mijn fiets eens even te onderwerpen aan een testdrive! Verder willen we de komende dagen natuurlijk het Zion Park gaan verkennen. We hebben een jaarpas gekocht en mogen daarmee gratis alle nationale parken in. Dat heb je er al na 4 parken uit, dus een no brainer voor ons (dit is park twee). Hier vlakbij loopt de rivier de Virgin en kun je rafters voorbij zien komen. Er is een plek waar je makkelijk bij het water kunt komen, dus dat is leuk voor Bickel, want de temperatuur gaat richting de 30 graden de komende dagen (we zullen haar uit de rappids houden 😀

Vanavond lekker verder met House of Cards! Wie is nog meer aan het kijken? We zijn net weer begonnen en moesten net als bij het vorige seizoen even online de verhaallijn weer terughalen. Complex en ze doen niet aan ‘recaps’, begint gewoon weer waar ze gestopt waren. De komende dagen weer genieten van Kevin Spacey!

IMG_1170

Op Red Rock Campground, Bick heeft een koel plekje gevonden. Ze durft steeds verder onder de camper te kruipen, heel grappig!

IMG_1171

Mijn tweede 5 minuten broodje!! Ik heb net een boek gekocht ‘The New Artisan Bread in 5 minutes a day’, het kreeg hele goede reviews op Amazon.com en dit klonk zo aantrekkelijk dat ik het wilde proberen. Ik kan niet anders zeggen dan: 2 thumbs up! Je maakt een grote bak deeg (niet kneden!), zet het in de koelkast en als je brood wilt maken, haal je er een bal uit, laat deze op kamertemperatuur komen, 35 min in de oven en klaar! Dit is nog een wit brood (ogen dicht en we zitten aan het stokbrood in Frankrijk!), het basis recept, maar het kan ook glutenvrij of met donker brood. Resultaten volgen!

IMG_1182

Ons nieuwe uitzicht.

IMG_1183

De keuken wordt, steeds witter! De magnetron hebben we weggegeven aan iemand op de vorige camping! We doen er nooit wat mee en nu hebben we plotseling een leuke plek voor kookboeken en dergelijke!

Stukje van de rit van vandaag.

Hieronder nog foto’s van de trail die Thom gisteren heeft gereden bij Red Rock Canyon.

IMG_3495

De trail die Thom nog op zijn verlanglijstje had staan en gisteren heeft gereden. De naam van de trail was niet overdreven! 😀

IMG_3499

Hoogste punt, uitzicht met Vegas in de verte.

IMG_3503

In de diepte zie je de ‘outline’ van de camping.

IMG_3507

IMG_3509

By | 2015-03-25T03:22:18+00:00 March 25th, 2015|onderweg|6 Comments

About the Author:

6 Comments

 1. Katja March 25, 2015 at 3:10 am

  Prachtig! 🙂

 2. Anonymous March 25, 2015 at 9:10 am

  Wat een geweldige uitzicht fotos!! heel mooi. mooie keuken!! maar Bianc, GEEN RECEPT erbij!!!???? Dat MOET je me echt doorsturen. Kan ik dan voor altijd binnen 5 minuten brood maken?? Hemels!! 😀

  • biancthom March 26, 2015 at 5:37 am

   Recept staat in een nieuwe post ‘Anonymous’, ik ben heel nieuwsgierig wie je bent 😀

 3. Arjan March 25, 2015 at 11:14 am

  Grappig van dat brood, ik ben ook wel benieuwd naar recept. Maak je dat met gist of zuurdesem?

  • biancthom March 26, 2015 at 5:36 am

   Ik heb er een post aan gewijd. Het basisrecept is met gist, maar kan ook met zuurdesem gemaakt worden. Erg leuk om uit te proberen. Mijn vader en zus zijn echte broodbakkers, maar bij mij mislukte ze eigenlijk altijd (te nat, te plat of gewoon niet gaar). Voor het eerst dat ik nu brood maak, dat echt lekker smaakt!

 4. Felix March 25, 2015 at 11:14 pm

  Wat een mooie route om te rijden! En de nieuwe plek kan ook niet veel beter. Prachtig landschap.

Comments are closed.