24 mei: Rails to Trails

//24 mei: Rails to Trails

Genieten deze dagen! Lekker rustig en volop zon! Heerlijk na al die regen en kou in Hyrum. Thom heeft gisteren een Fantastic Fan geïnstalleerd in de keuken. Daar zat al een ventilator in het dak, maar die deed het niet meer. We hadden van de rv dealer deze gloednieuw meegekregen (als goedmakertje voor wat gebreken die de camper bleek te hebben, best een duur ding). Deze fan is een begrip in rv land, want hij opent uit zichzelf wanneer de temperatuur te hoog wordt in de camper en sluit ook weer uit zichzelf als het bijvoorbeeld gaat regenen. Ideaal als we weg zijn en Bickel zit binnen, blijft het toch koel. We hadden ‘m dus al een tijdje, maar tot nu toe was het er nog niet van gekomen om ‘m te installeren. Het leuke is dat hij doorzichtig is, dus nu hebben we een klein skylightje in de keuken!

Met Bickel gaat het ietsje beter. Ze draait prima, maar heel langzaam lijkt de bult onder haar neus kleiner te worden. Ze krijgt nu medicijnen, we geven haar ook een onstekingsremmend voedingssupplement (zyflamend) en koelen elke dag met bevroren erwtjes :-). Ze vindt het heerlijk om lekker in het meer te zwemmen, ideale manier om af te koelen op zulke warme dagen. Zelfs ik heb gezwommen vandaag. Maar ze mag niet meer met haar neus onder water en dat vindt ze geloof ik maar zo zo.

We kwamen er een paar dagen geleden achter dat hier in de VS een project is dat Rails To Trails heet. In heel veel staten worden oude ongebruikte spoorwegen omgetoverd tot fietspaden. Super leuk want ze staan los van autowegen en je rijdt dwars door de natuur. Er bleek hier een trail head (plek waar je je auto kunt parkeren) vlakbij in de buurt te zijn, dat toegang geeft tot tientallen kilometers fietspad. Geen mountainbike trail, maar desalniettemin toch heel leuk om uit te checken, dus vanmorgen zijn we er naar toegereden en hebben we een erg mooi stuk gefietst. Ik vind dat road biken toch ook wel erg leuk!

Het gaat gelukkig een stuk beter met mijn nek en de laatste twee keer had ik geen last meer, dus dat gaat de goede kant op. Het was een mooie route dwars door een enorm merengebied waar heel veel vogels broeden en aan de andere kant langs een rivier met daarlangs privé plotjes, waar mensen duidelijk een eigen kampeer plekje hebben of een mini campinkje met een paar vaste staanplaatsen. Erg idyllisch met bergen vol dennenbomen op de achtergrond.

Morgen gaan we hier weer weg en rijden we door naar Spokane. Daar is een mooi mountainbike gebiedje met een state camping in de buurt. We hebben geen haast, want het is morgen nog een vrije dag, maar de meeste mensen zullen in de loop van de middag wel weer naar huis gaan. Spokane ligt net in Washington en is hier maar zo’n 60 kilometer vandaan. We schuiven steeds een stukje meer richting Vancouver Island!

IMG_4552

IMG_4550

IMG_4537

IMG_4542

IMG_4524

IMG_4527

IMG_4547

By | 2015-05-25T05:23:46+00:00 May 25th, 2015|onderweg|4 Comments

About the Author:

4 Comments

 1. Anonymous May 25, 2015 at 5:43 am

  Super mooi allemaal!! Erg leuk om te lezen als je zo net uit je bed komt!!! 😀 Leuk om even plat te rijden, waarom niet, of ging het toch omhoog? 😀 xxx

  • biancthom May 26, 2015 at 4:34 am

   Heerlijk plat inderdaad voor de afwisseling!

 2. Sasja May 25, 2015 at 11:33 am

  Wat leuk je bloemetjes op de steen achter in ‘jullie tuin’.

  • biancthom May 26, 2015 at 4:34 am

   Leuk he? Heerlijk geurende petunia’s, mijn favoriet!

Comments are closed.