23 mei: Lake Rose (2)

//23 mei: Lake Rose (2)

Er is hier nog geen kip te bekennen! We hadden geen betere plek kunnen vinden om het Memorial weekend door te brengen. Af en toe komt er een auto een bootje te water laten en de eerste nacht stond hier dus ook nog een camper, maar verder zien we niemand.

Nadat we gisteren een stukje hadden gefietst, kwamen we, hier beneden bij het water, bij een hele oude kroeg uit. Alleen op vrijdag en zaterdag open, dus goed getimed! We raakten in gesprek met de een moeder en zoon, de enige twee mensen die aanwezig waren en ook min of meer de bar draaiden (dat was duidelijk niet veel werk!). Hij vertelde dat hij hier aan de andere kant van het meer een huis had (ze hadden ons daar ook zien fietsen) en hier al jaren woonde. Vroeger was het een stamkroeg voor de bewoners in de omgeving, maar tegenwoordig worden de meeste huizen als vakantieadres gebruikt en is de gemeenschap uit elkaar gevallen. De kroeg was al meer dan 100 jaar oud en had dus al veel stamgasten gezien.

Vanmorgen hebben we een mooi stuk gesupt op het meer. Het was windstil dus spiegelglad en er groeiden een enorme hoeveelheid waterlelies. Erg mooi om te zien. De omgeving is hier heel erg pittoreske. Het is heel groen, ruikt heerlijk naar dennebomen en vanmiddag zal Thom een eland de weg oversteken, vlak achter onze camper. Helaas was ik net te laat, toen was hij alweer tussen de bomen verdwenen. Thom zei dat hij in eerste instantie dacht: ‘hé een wild paa….eze….oh nee het is een eland!’ :-). Hij was nog jong en had geen gewij.

Verder doen we niet veel, lekker een beetje genieten van het uitzicht, boekje lezen, kastdeurtjes schilderen en we zijn allebei Catan op de iPad/Phone aan het spelen. Pfff das een verslavend spelletje, het is maar goed dat de iPad af en toe op is haha! (aanrader pap!). We gaan zo even naar Couer d’Alene rijden, de dichtstbijzijnde plaats. Heel veel plaatsnamen hier in de buurt, komen uit het Frans. Het is heel grappig om te merken dat het heel moeilijk is om dan te verzinnen hoe het in het Engels uitgesproken zou worden. Deze plaats…nog geen idee! De vorige plek waar we kampeerden heette Challis en dat spreek je uit als ‘Sjelliss’.

Officieel mogen we hier maar drie dagen kamperen, maar ik denk dat we maandag er ook bij trekken, want dinsdag is iedereen weer aan het werk en zijn de campings weer leeg!

IMG_1730

IMG_1724

IMG_1722

IMG_1714

IMG_1709

IMG_1703

IMG_1700

IMG_1732

In de verte zie je onze camper staan.

 

By | 2015-05-24T00:10:03+00:00 May 24th, 2015|onderweg|Comments Off on 23 mei: Lake Rose (2)

About the Author: