24 april: Arches Park (2)

//24 april: Arches Park (2)

ik bij arch

DSC_0420

We waren er niet alleen!

DSC_0410

DSC_0404

Het uitzicht aan de andere kant van de berg

DSC_0413

Brutale squirrels

Vanmorgen waren we vroeg opgestaan om nog een keer het Arches Park te bezoeken. Ik had een foto van een aparte Curly Juniper boom opgestuurd gekregen van mijn ouders die in het Arches park zou staan. Ik nog een Whatsapp berichtje gestuurd met de vraag om een hint, krijg ik vanmorgen als reply: โ€˜Zoek, zoek!!!โ€™ haha! Het lijkt wel een surprise zoektocht met Sinterklaas!

Dus ik bij het vistors centre naar binnen: โ€˜do you know where I can find this tree?โ€™ Ze keek me aan alsof ik een beetje gek was, want het park staat echt VOL met dit soort bomen en ‘nee’, zei ze, het was geen ‘special landmark’!

Pap en mam: we hebben nog wat meer informatie nodig! Het Arches park is niet heel groot, maar groot genoeg om in verdwaald te raken op zoek naar een boom ๐Ÿ˜€ Dit najaar kunnen we het weer een keer proberen!

Niet op zoek naar een boom dus, maar een wandeling naar de Delicate Arch (we hebben op het pad nog wel een beetje om ons heen gekeken, maar geen curly boom :-). Gelukkig liepen we niet synchroon met een grote bus Aziaten, zij kwamen net de trail weer terug naar beneden gelopen! Een leuke en mooie wandeling bergop en de arch is echt prachtig. Heel indrukwekkend zoals de natuur hier is!

Morgen vertrekken we naar Salt Lake City met waarschijnlijk een tussenstop bij de Price Canyon recreational area, tenzij deze camping vol is, dan moeten we iets anders verzinnen om de nacht door te brengen. We gaan het zien!

DSC_0426

Zie je deze steen, daar hadden we laatst met Felix een hele discussie over, hoe het toch mogelijk was dat deze net effe een beetje is opgeschoven!! Iemand ideeen?

DSC_0428

Raar toch??

 

By | 2015-04-25T03:18:29+00:00 April 25th, 2015|onderweg|3 Comments

About the Author:

3 Comments

 1. Anouk April 25, 2015 at 9:44 am

  Een aardbeving kan zo’n rots wel verschuiven. ๐Ÿ™‚
  Ik was ook bij de arches!!! Leuk om weer te zien ๐Ÿ˜€

 2. Felix April 25, 2015 at 12:18 pm

  Mijn theorie is nog steeds dat er water in de scheur loopt tussen de bovenste en onderste rots (regen) en dan bevriest. Het water zet hierdoor uit en creรซert een glad oppervlak. Doordat de scheur een beetje schuin is glijd de steen langzaam naar rechts.

 3. Katja April 25, 2015 at 12:32 pm

  Vette foto’s!!

Comments are closed.