25 april: Walmart

//25 april: Walmart

Eind van de dag: we zitten gezellig in ons huisje: slides uit, fietsen naar buiten, even het één en ander weer op zijn plek zetten en we zijn weer ‘thuis’. Soepje op, ruikt lekker, kacheltje aan, lekker warm. We staan alleen dit keer niet ergens aan een mooie rivier of in de natuur, maar op een grote parkeerplaats bij Walmart, met rechts van ons een enorme parkeerplaats (met nog best veel andere  kampeerders) en links eerst een vierbaans B weg, daarachter iets hoger gelegen de snelweg nr 15 richting het noorden en tot slot een besneeuwde bergketen in de mist. Toch voelt het verbazingwekkend vertrouwd en prima. Misschien dat dat nog verandert als het donker wordt, maar vooralsnog is dit een prima plek om de avond en nacht door te brengen. Het RV park waar we morgen terecht kunnen, ligt hier een paar blokken verderop, maar was voor vanavond helemaal volgeboekt. Het is wel leuk om dit eens uit te proberen, want het maakt het mogelijk om soms een lange stretch te rijden zonder dat je een camping hoeft te zoeken.

Walmart staat er om bekend overnacht kamperen toe te laten, het enige dat je hoeft te doen, is even naar binnenlopen om te vragen. Dit is meer uit beleefdheid, maar dat natuurlijk een kleine moeite. Het bedrijf gaat er vanuit dat de kampeerders ook weer geld uitgeven in de winkel en dus hebben zij er ook baat bij. Helaas gaan ze aan ons niks verdienen, want ik boycot Walmart. Hun superlage prijzen zijn het resultaat van extreem slechte arbeidsvoorwaarden voor hun werknemers en de lage eisen die ze aan hun toeleveranciers stellen. Zie hier een goede documentaire over Walmart.

We hadden vandaag eigenlijk het plan opgevat om halverwege de trip te stoppen bij een leuk recreatiegebied, maar het weer is zó slecht, dat we besloten door te rijden. Het is leuk als je dan lekker de middag in de zon kunt zitten, maar er was geen straaltje te zien. We blijven hoog, in Moab zaten we op 4000ft (1300 meter ongeveer) en hier staat we op 4500ft en tijdens het rijden passeerden we een pas van 7500ft. Daardoor is het ook een stuk kouder dan de natuur doet vermoeden, die blijft ook vrij kaal met wel wat naaldbomen en gras, maar lang niet zo groen als bijvoorbeeld onze Alpen.

Morgen kunnen we dus terecht bij het RV Park en dan blijven we hier een weekje staan. Vooral praktische overwegingen, maar ook wel leuk om weer een bioscooptje te pikken en wie weet gaan we nog kijken naar de enorme Mormonen kathedraal die hier in Salt Lake City staat 🙂

IMG_4093

Tussenstop bij Sherald’s Drive-In voor een burger en friet! Echt uit de jaren vijftig gestapt! Aan de overkant van de straat: Mc Donalds! Maar gezien de grote hoeveelheid auto’s die we zagen komen en gaan, loopt het prima.

IMG_7283

Eten in de auto zoals het hoort bij een Drive In 😀 Gelukkig koud en regen buiten, dus helemaal prima.

IMG_4098

Bickel vindt de frisse temperaturen en het lekker groene gras heerlijk!

IMG_4086

Nog een grappige foto van gisteren, even een stel op de foto zetten met de grote arch op de achtergrond.

IMG_4081

Nog een arch van gisteren.

 

By | 2015-04-26T01:04:25+00:00 April 26th, 2015|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Manouk April 28, 2015 at 2:28 pm

    Je reist dezelfde weg als de vork van je fiets. Die is waarschijnlijk in Salt Lake City geweest waar de garantie afdeling van Specialized gevestigd is…

Comments are closed.