20 april: Castle Valley

//20 april: Castle Valley

Heerlijk weer vandaag. Buiten ontbeten aan de picknick tafel, vind het nog steeds heel apart dat hier op de meeste campings elke site een picknick tafel en een ‘fire pit’ heeft. Dat heeft meteen iets heel gezelligs. Dat we hier de hangmat voor het eerst hebben kunnen ophangen, maakt het echt ons plekkie. Gisteravond hebben we veggie knakworsten gebraden op de BBQ en marshmellows gesmolten, prima avondmaaltje met toetje. Ik heb foto’s van mezelf als 4 a 5 jarige die worstjes staat te braden bij een groot kampvuur in Canada. Ik helemaal van top tot teen gepakt in een sneeuwpak, met een lange stok, samen met een vriendinnetje. Ik moest aan die foto denken, toen ik hier op mijn hurken bij het kampvuur zat met mijn worstje gespietst aan een metalen pen. Het blijft leuk om te doen! Thom had de pennen gekocht bij een outdoor zaak om marshmellows te smelten, super handig vond hij want elke pen heeft twee uiteinden dus kun je er twee tegelijkertijd doen 🙂 Ik heb na 2 of 3 stuks genoeg, maar hij eet gerust een hele zak leeg!

IMG_4044

De mannen gingen vandaag de Slick Rock trail doen, maar kwamen een beetje uitgeblust weer terug aan het einde van de dag. Het was wel een heel heftige trail geweest, met een aaneenschakeling van flinke klimmetjes en diepe dalen die zo stijl waren ze niet dienst konden dien als vaartmaker voor de volgende klim. Alleen maar grote bolders en na 10 mijl waren ze er duidelijk klaar mee! Helaas hadden ze geen werkende mobiel bij zich om foto’s te maken. Uiteindelijk heeft iemand waar ze min of meer mee opreden nog wat foto’s gemaakt en die zou ze emailen. Even afwachten of dat nog gaan gebeuren!

Ik blij dat ik niet mee ben gegaan, iets dat ik gisteren nog even overwoog! In plaats daarvan ben ik de Castle Valley gaan fietsen. Thom en Felix hadden me aan het begin gedropt (hier zo’n 9 mijl vandaan), zodat ik de vallei in kon fietsen en daarna de weg weer terug naar de camping. Het is een soort paradijslijk groene vallei en het was meteen duidelijk voor Felix dat zij gisteren boven op de rim hadden gefietst en het uitzicht van boven hadden gezien. Als je de vallei zou uitfietsen, dan kom je via de La Sal Mountains weer op de weg uit waar de Porcupine trail begint. Zover ben ik niet gekomen, maar het was wel heel leuk om door de vallei te fietsen. Mooie vergezichten, besneeuwde bergen en hele aparte rotsformaties.

IMG_7225

IMG_7235

Castle Rock. Hele bijzondere rotsformatie!

IMG_7240

De hele Castle Rock formatie. Heel hoog en smal.

Thuis lekker met Bick gezwommen (zij dan, ik niet want het water is nog veel te koud) en daarna een filmpje gekeken. Nu zitten we hier alle drie achter onze laptops, vooral te gapen haha! Volgens mij gaat hier vanavond het licht vroeg uit!

IMG_7242

Ik kwam langs de ranch waar Thom een paar jaar geleden zat toen hij in Moab was en was even naar binnen gelopen om rond te kijken. Prachtig uitzicht vanaf het terras, maar helaas was de keuken dicht dus geen lunch voor mij! Binnen hingen erg mooie aquarellen van cowboys en de omgeving hier. Bijzonder sterk en kleurrijk. Kon er helaas geen foto van maken.

IMG_7245

Een enorme rotswand langs de Colorado River, erg impressive!

IMG_4048

Eind van de dag, lekker achter de computer 🙂

 

 

By | 2015-04-21T02:28:21+00:00 April 21st, 2015|onderweg|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Anouk April 21, 2015 at 6:09 pm

    Gaaf Bianc. Beetje korte reactie. Heb last van mn rechterpols. Dus niet te veel typen.xxxx

    • biancthom April 22, 2015 at 2:01 am

      Das toevallig Nouk, ik heb ook last van mijn pols, dus ook niet te veel achter de compu! xxx

Comments are closed.