19 april: Porcupine Trail

//19 april: Porcupine Trail

De mannen besloten vandaag de Porcupine Trail te gaan fietsen. Een pittige downhill van zo’n 25 km, die start aan de andere kant van Moab en eindigt hier zo’n 5 km bij de camping vandaan. Omdat Felix zijn fiets kapot was, gingen we op tijd het dorp in om de fiets te ruilen, te ontbijten en daarna naar de trails te rijden. Fiets ruilen ging gelukkig heel soepel en bij Love Muffin Café zaten we heerlijk in de zon te ontbijten.

IMG_3986

Het is nog fris! Wat laagjes aan!

love muffin cafe 2

Ik zou Thom en Felix afzetten aan het begin van de trail, zodat zij terug konden fietsen naar de camping en ging zelf over de 4×4 trail een stuk fietsen. Dat was kort maar krachtig, want helaas was het veel te stijl en door de hoogte (2000 m +) niet heel erg lekker fietsen. Na 4 km besloot ik weer om te keren, want de weg werd alleen maar stijler. Ik vond het al zo opvallend dat ik van een auto die me tegemoet kwam rijden, een thumbs-up kreeg, een kwartiertje later, snapte ik ‘m 😀 Dus vrij snel de fiets weer achterin de truck gezet en terug het dorp in gereden. Ik baalde wel een beetje toen ik langs de Slick Rock trails kwam, want als ik mijn nieuwe fiets had gehad, dan had ik daar zeker de practise loop gereden. Met mijn hardtail is dat niet echt een fun ride. Nou ja, ik hoop dat ik einde deze week mijn fiets weer terug heb. Let’s keep our fingers crossed.

porcupine

Thom en Felix kwamen helemaal enthousiast terug. Het was een hele gave trail geweest. Eén rechte lijn, dus vandaag konden ze maar één kant op 🙂 Veel technische downhill stukken en ook weer hele mooie vergezichten. Erg leuk dat ze zo enthousiast waren. Wie weet kunnen Thom en ik ‘m in het najaar een keer rijden, moet ik nog even verder werken aan mijn techniek 🙂

IMG_4041

IMG_4040

IMG_4039

IMG_4037

IMG_4033

IMG_4031

IMG_3991

Vanmiddag lekker een beetje rond de camper gehangen. Nog een muurtje geverfd, in de hangmat gelegen en een serietje gekeken. Thom en ik hebben samen ons ook nog even gebogen over de kaart om te kijken welke kant we opgaan na Moab. Waarschijnlijk gaan we richting Salt Lake City, maar het is nog niet definitief, ook even goed kijken naar het weer.

IMG_1293

Mission accomplished!

 

 

By | 2015-04-20T04:25:12+00:00 April 20th, 2015|onderweg|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Katja April 23, 2015 at 1:25 am

    Leuk vest Bianca!!

    • biancthom April 23, 2015 at 4:39 pm

      thanks!

Comments are closed.