21 april: Laatste dag

//21 april: Laatste dag

De week is echt omgevlogen, vandaag is alweer de laatste dag dat Felix hier is en ook voor ons wordt het langzaamaan weer tijd om door te reizen. We zitten een beetje met een weer/klimaat dilemma, want we moeten langzaamaan richting Vancouver gaan rijden, maar aangezien het ten noorden van Salt Lake City ook nog best fris is, moeten we geen haast hebben. Het is dus een beetje uitvogelen wat de beste strategie is.

Omdat Thom nu ook een SUP plank heeft (hij heeft een opblaasbare van Starboard gekocht), vinden we het ook een erg leuk idee om ergens weer eens het water op te gaan. We hebben nu ook allebei een wetsuit (met korte mouwen en pijpjes), want het water is hier wel even van andere temperatuur dan op Curacao :-D. Ik had een erg goede review gelezen van Antilope Island vlakbij Salt Lake City, maar daar stond als waarschuwing bij de je er ver weg van moest blijven als de ‘gnatts’ waren uitgekomen; een soort prikvliegjes waar zelfs muskietennetten niet tegen helpen. En ja hoor, op de website van het State Park stond deze mededeling: ‘The Gnatts have Hatched!’, nieuw plan dus!

We blijven sowieso nog in Moab tot de achtervering van mijn fiets weer binnen is en volgens de fietsenmaker leek het hem sterk als dat niet voor vrijdag is. Ik hoop het. Nou heb ik helaas mijn rechterarm een beetje overbelast: last van mijn pols en schouder (o.a. door het fietsen (moet beter mijn schouders laag houden), maar ook het behangen boven mijn macht heeft niet heel erg meegeholpen), dus een paar dagen pas op de plaats is wel slim. Ik ben altijd erg alert als het om mijn rechthand gaat, want als die niet goed werkt, dan hoef ik niet te verwachten dat er schildertechnisch ook maar iets goeds uit komt. Beter iets te vroeg rust nemen, om het risico op een ontsteking te vermijden. Vandaag dus niet geklust en niet gefietst, maar boekje gelezen (mooi boek: ‘Mattie’ van Judy Alter) en filmpje gekeken ‘The Love Punch’ met Emma Stone en Pierce Brosnan (wel aardig).

Vanmorgen waren we gezellig in Moab gaan ontbijten bij Eklecticafe, erg leuk tentje langs de Main Road. Ik vind het ontzettend leuk om zo buiten de deur te ontbijten, maar het Amerikaanse eten, daar kan ik niet helemaal mijn draai mee vinden. Gelukkig hadden ze hier yogurt zonder suiker, met zelfgemaakte cruesli en fruit, maar dan krijg je eerder een bak cruesli, met wat yogurt en een beetje fruit dan andersom. Verder is het veel eieren met spek, worstjes, gebakken aardappelen, zware bagels met kaas en/of pancakes. Ach ja, misschien was ik er vanmorgen ook wat minder voor te porren, want een eitje gaat er op zijn tijd ook prima in!

IMG_7247

Na gisteren kozen Thom en Felix er voor om een leuk speels gebiedje op te zoeken, waar de nadruk wat minder lag op techniek. De Klonzo trails zijn dan ideaal, Thom en ik hebben daar ook al eens gereden. Volgens mij zijn ze nu wel even uitgefietst :-).

 

 

By | 2015-04-22T01:54:25+00:00 April 22nd, 2015|onderweg|3 Comments

About the Author:

3 Comments

  1. Anouk April 22, 2015 at 11:08 am

    dat is toevallig dat we op het zelfde moment last hebben van onze rechter pols!! Heel irritant. Idd weinig doen. Michel heeft moeten strijken…;-)

  2. Sue April 22, 2015 at 1:51 pm

    Zo te lezen en te zien hebben jullie een fantastische week gehad. Bedankt voor de mooie verhalen en foto’s. Vanavond is Felix weer thuis en dat vinden wij heel erg fijn.

  3. Katja April 23, 2015 at 1:20 am

    Ben benieuwd hoe de opblaasbare SUP board bevalt….

Comments are closed.