18 juni: Sporten

//18 juni: Sporten

Geen foto’s dit keer! We zitten bij Jan’s Cafe, super goede wifi ongeveer 5 minuten lopen bij de camping vandaan. Ik ben het kabeltje voor het uploaden van foto’s vergeten, maar veel hebben we er vandaag niet gemaakt 🙂 Het regent, maar we zitten gezellig op een terras onder een afdakje. Alles is hier heel hippie-achtig, quirky: een vrolijk bij elkaar geraapt zooitje, zonder een zooitje te zijn. Thom was even in de supermarkt en bijna alles is bio + ze hebben zijn favoriete sapje en mijn favoriete chipje, wat willen we nog meer! Er is hier geen kip, alles gaat rond 4 uur dicht (behalve de supermarkt), maar de wifi blijft beschikbaar dus perfect voor ons. We hebben hier in Canada nu allebei 2GB per maand op onze mobiele telefoon beschikbaar en dat gaat sneller op dan je denkt, dus af en toe een wifi punt opzoeken is een goed idee.

Vandaag was een beetje bewolkt en wat frisser, dus een perfecte dag om wat te buizen en playstation te spelen. De oplettende lezer zal denken: deze daginvulling staat haaks op de titel van de blog! Niet helemaal, want we mogen dan wel lui zijn en weinig doen vandaag, sporten is een vast onderdeel van bijna elke dag en aangezien we het excuus ‘te druk’ niet hebben, gaan de sportschoenen ergens op de dag gewoon aan! Thom is gaan fietsen, het mountainbike gebied is hier erg leuk. Niet groot, maar het wordt al 30 jaar onderhouden door een enthousiaste groep mountainbikers. Als het even kan, kopen we een kaartje van de trails, dit is bij de meeste gebieden dé manier om een bijdrage te krijgen voor het trailonderhoud. Dat doen we graag, want Thom heeft wel eens geholpen met trails in de zoutpannen en het is veel en zwaar werk. Ik ben gaan hardlopen, ben bezig met een trainingsschema via een app die me van 0 naar 5k helpt in ongeveer 30 minuten. Ik wilde wat sneller lopen, dus ben weer bij 0 begonnen en ren nu rond de 4k per keer, 3x per week. Na het rennen nog wat touwtje springen en armspieren trainen met mijn battle rope.

Als je onderweg bent, kun je niet zomaar een sportschool inlopen dus moet je zelf een beetje verzinnen wat je gaat doen om fit te blijven. Zeker in de VS want de (vega)hamburgers en patat vliegen je om de oren als je op een terras gaat zitten. We vinden het lastig om daar weerstand aan te bieden, dus als je niks doet, dan vliegen de kilo’s er ook lekker snel aan :-D. Fietsen en hardlopen zijn een no brainer 🙂 Ik denk dat ik hier ook weer ga starten met yoga, dat deed ik op Curacao 2x per week, maar het laatste half jaar helemaal niet meer. Er zit hier een yoga studio vlakbij met lessen een paar keer per week. Touwtje springen is na fietsen en lopen een goede, want dat kun je echt overal doen. De battle rope is nog een experiment, neemt wat meer ruimte in beslag in de berging, maar perfect voor buiten. En tot slot kun je een stuk paddelen op de supplank ook zo sportief maken als je dat zelf wilt, ik vind het meer een ‘zen’ bezigheid, maar Thom gaat af en toe wel met wat meer vaart het water op! En zo houden we onszelf bezig en verworden we niet tot twee couchpotatoes!

Morgen weer wat beeldmateriaal!

 

By | 2015-06-19T02:28:26+00:00 June 19th, 2015|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Anouk June 19, 2015 at 12:40 pm

    😀 Hahaha, twee zakken aardappelen. Nee, lijkt mij ook geen goed idee. 853h

Comments are closed.