De baai ligt behoorlijk vol boten vandaag. De wind waait stevig en iedereen die net als wij hier op de eerste rij langs het strand liggen, zijn niet uitgevaren. Het is geen straf om hier te blijven, het is echt een schattig baaitje. Thom bakt ‘pancakes’ voor ontbijt en daarna doen we even een wasje. Super irritant dat ze alleen maar houten knijpers (de helft helemaal verroest) aan boord hebben en daarnaast lijkt het er op dat de tafel geel/oranje afgeeft (terwijl hij afgelakt is, maar wel her en der beschadigd, dus misschien daardoor?) met als gevolg dat drie witte (relatief nieuwe) t-shirts prachtig schoon uit het sop kwamen en ik daar even oplegde om een lijntje te spannen, nu allemaal vlekjes hebben. Tenenkrommend als je die er vervolgens niet meer helemaal uit krijgt! Ik leg me er maar snel bij neer, want kan er toch niks meer aan doen.

Na de lunch bij het restaurantje (vis burger met frietjes en Thom fish & chips) besluiten we de calorieën er weer een beetje af te lopen. Het is geinig hoe hier op het eiland helemaal geen bebouwing staat, maar er wel allemaal paden kris kras overheen lopen. Als we bovenop een heuvel staan, hebben we een prachtig uitzicht over de zee en de baai aan de andere kant. Deze is ondanks de harde wind vrij rustig omdat ie afgeschermd is door een rif. Mooi blauw helder water en we zien van boven mooie koraalriffen en veel schildpadden zwemmen. Via een kleine omweg lukt het ons om bij het strand te komen. Ik vind een paar heel mooie schelpen (eens even uitzoeken of ik die mee mag nemen naar Curacao) en vlak voor ons steekt een schildpadje een paar keer zijn kopje boven water. Ik heb er nou al best wel veel gezien, maar het blijft leuk!

Terug bij de boot wil Thom nog even verder varen met het bijbootje, aan de andere kant van de baai schijnt een mooie snorkelplek te zijn en hij wil even checken hoe het daar nu is met de wind. Ik denk er verder niks van als hij wat langer wegblijft en ga een yoga workout doen. Dan komt hij na een half uurtje plots aanvaren met een man met een baard. Euhm…das wel heel snel nieuwe vrienden maken 🙂 Blijkt dat de motor van het bijbootje het had begeven en niet meer wilde starten (lekje in een soort knijpballetje op de bezineleiding tussen de motor en de benzine tank, these things happen). Door de harde wind werd hij snel weggeblazen en kon hij gelukkig met de roeispanen nog een mooring bal pakken voordat hij de baai uitwoei. Mensen op een andere boot hadden hem bezig gezien met de roeispanen en meteen begrepen dat er iets niet klopte. Dat is echt geweldig in het botenwereldje: iedereen helpt elkaar. Het is echt not done om mensen in hun sop gaan te laten koken. Gelukkig heeft Thom het kunnen fixen!

De baai waar wij liggen.

Boven op de heuvel ligt dit helicopter platform.

De baai aan de andere kant van het eiland

Op zoek naar het pad naar beneden,

Schildpadje

Veel conch schelpen hier! Er wordt hier ook op gevist vertelde Steve vorige week. Grappig om te merken dat ik dan echt een beetje verontwaardiging voel. Vertelde ook dat op Curacao het verboden is om er naar te vissen.

Schelpjes die ik gevonden heb.