8 september: Mammoth Hot Springs

//8 september: Mammoth Hot Springs

Zo iedereen is weer vertrokken na het drukke lange weekend! Labor Day is zo’n beetje de officiële afsluiting van het zomerseizoen. Deftige dames zeggen: ‘No white shoes after Labor Day’. Ik snapte de uitdrukking nooit, maar dat heeft dus ook met de zomer te maken. Not done om witte schoenen te dragen; de herfst heeft zijn intrede gedaan!

Warm was het in ieder geval niet vanmorgen, ik denk dat we vannacht wel een graadje vorst hebben gehad. Dus dik ingepakt vertrokken we vanmorgen vroeg om de terrassen bij ochtendlicht te kunnen gaan bekijken. Het is hier echt vlakbij, nog geen 2 minuten rijden dus dat is wel heel praktisch 🙂

Stel je een enorme berg calcium (carbonate) voor, ontstaan door heet water dat uit de grond omhoog borrelt en afkoelt, waardoor de calcium kristalliseert. Over een periode van duizenden jaren, heeft deze afzetting plaats gevonden waardoor de heuvel/berg steeds groter wordt. Het hete water komt van de Norris Geiser, die hier zo’n 35km verderop ligt en loopt ondergronds naar de Mammoth Hot Springs.

Ik dacht heel naïef voordat we hier waren, dat je in deze hot springs kon zwemmen 😀 Dat kan dus niet. Het water is kokend heet, vaak vrij zuur en bovendien zijn de terrassen heel kwetsbaar. Heel erg is het niet, want het is ook prachtig om naar te kijken!

Na een rondje gelopen te hebben, waren we om negen uur weer terug bij de camper. Wat achter de computer gezeten en ik heb een begin gemaakt met het behangen van de muur achter het bed. We hadden allebei wel zin in een burgertje en dus besloten we rond half één naar het dorp te fietsen. Je moet er natuurlijk wel wat voor doen! Heen was een eitje, bijna alleen maar bergafwaarts en dat je het daarna ook weer op moet fietsen, moet je gewoon niet te veel over nadenken. Lekker geluncht (het was gezellig druk op het terras) en nog een bakkie koffie gedronken bij Yellowstone Perk, waar we ook een zakje chocolade amandelen mee hapten. De terugrit was pittig! Weer zo’n 500 meter klimmen (net als een paar dagen geleden) en na zo’n 400m zat ik er redelijk doorheen 🙂 Stukje lopen is de oplossing om daarna bij een vlakkere weg weer op de fiets te stappen. Mijn nieuwe zadel lijkt het goed te doen. Moet ‘m nog een beetje fine tunen, maar het voelt een stuk beter dan mijn oude zadel (die zorgde dat de lol van het fietsen er een beetje af ging).

Nu lekker in de camper met de deur dicht, het koelt alweer goed af. Het samen in een kleine ruimte leven, brengt ook af en toe verschillen in temperatuurservaring aan het licht. Normaal ben ik de koukleum, maar de laatste tijd wil Thom liever de deur dicht en ik ‘m open. Ik zeg vervolgens dat hij eerst een lange mouwenshirt + trui/vest aan moet trekken, voordat we de deur dicht doen, waarop hij terecht mij alle keren voorhoudt dat ik koukleumend de verwarming hoger zette in NL en hij in een t-shirtje rondliep haha. Uiteindelijk komen we wel tot een compromis hoor, er gaat alleen een ‘klein’ discussietje aan vooraf wat redelijk (2 lage kleren met lange mouwen) is en wat niet (drie lagen kleren met lange mouwen, jas en muts) :-D.

DSC_0084

DSC_0130

DSC_0099

DSC_0104

DSC_0135

DSC_0156

DSC_0169

Overal in het water groeien micro organismen.

DSC_0184

IMG_7312

IMG_7314

In de zon, maar nog wel fris.

IMG_7315

Mammoth, in de verte zie je de hot springs. Start van de fietsroute.

IMG_7317

Op de terugweg, effe op adem komen 😀

By | 2015-09-09T02:04:21+00:00 September 9th, 2015|onderweg|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Anouk September 9, 2015 at 9:37 am

    yellowstone is geweldig!!!!

  2. Manouk September 14, 2015 at 11:03 pm

    Whauw, mooi daar!!!

Comments are closed.