4 juli: De dikke en de Dunne

//4 juli: De dikke en de Dunne

Vanmorgen weer last van runners stomach (volgens Google), heel irritant! Rennen begint lekker, maar op een gegeven moment krijg ik pijn in mijn buik en dat gaat niet meer over tot ik stop. Misschien had ik ook iets onder de leden, want de rest van de dag ben ik niet helemaal lekker. Goede reden om in de schaduw achter de camper lekker boekje te lezen en te kijken of ik nog leuke foto’s kan schieten van het strand.

Het was ons op Hornby al opgevallen en hier weer, dat opvallend veel stellen hier bestaan uit een (ultra) slanke vrouw en een wat bollere man :-). De heren staan vaak met een blikje (kan geen bier zijn want er mag hier in Canada geen alcohol op het strand gedronken worden, de politie controleert daar streng op) in de hand in het water met een vriendje of twee. Ze mogen dan misschien wat aan de bolle kant zijn, veel zijn ook heel schattig in de weer met hun kinderen. Spelen veel met ze en je ziet ze ook eindeloos met die kleintjes op hun arm rondlopen.

Verder vandaag dus niet veel gedaan. Thom is aan het werk, bezig documentatie te schrijven over de code van Tom’s Planner, zodat Robin, een goede vriend van ons, er mee aan de slag kan gaan voor de Ganttify tool die hij gaat ontwikkelen en afmaken. Het voelt als een cirkeltje rond dat hij begon aan Tom’s Planner in een caravan en nu in de een camper voor het eerst informatie opschrijft, zodat derden er mee verder kunnen gaan. In juli 2007 werden de eerste regels code geschreven in ons piepkleine schattige Knausje, waarmee we voor een maand op de stadscamping van Florence stonden, zodat ik daar een masterclass kon volgen aan een de kunstacademie. Elke ochtend liep ik de berg af om te gaan tekenen en ging Thom op een oude cafestoel in de caravan of buiten aan tafel aan de slag. De eerste twee weken was het nog relatief koel, maar daarna sloeg de warmte zo genadeloos toe, dat je tussen 1 en 5 helemaal niks kon doen. De meeste middagen was ik onder de pannen met rondleidingen in de musea daar (de beste en meest interessante kunstgeschiedenislessen die ik ooit heb gehad) en kwam Thom me vaak ontmoeten in de stad om Italiaanse ijsjes te eten :-). We hebben allebei hele goede herinneringen aan die zomer! Het is ook nog wel grappig om te vertellen dat Thom toen hij begon met Tom’s Planner had gezegd dat hij zich niet zo laten afleiden door andere kansen die langs zouden komen, totdat de tool klaar was. Prompt werd hij, terwijl we in Italië waren, gepolst door Google of hij eens wilde komen praten! Zeg daar maar eens nee tegen :-D.

DSC_0276

DSC_0283

DSC_0255

DSC_0257

DSC_0252

DSC_0249

DSC_0263

DSC_0267

DSC_0334

DSC_0282

By | 2015-07-05T04:18:39+00:00 July 5th, 2015|onderweg|4 Comments

About the Author:

4 Comments

 1. Anouk July 5, 2015 at 5:36 am

  En ik probeer maar ook elke keer weer zulke schattige fotos t nemen van onze kinderen. Helaas, ik snap er geen bal van hoe dat moet 🙂

  • biancthom July 6, 2015 at 5:29 am

   🙂

 2. Jeroen July 5, 2015 at 9:24 am

  Prachtige foto’s wat voor camera heb je eigenlijk ?

  • biancthom July 6, 2015 at 5:29 am

   Hi Jeroen! Ik heb een Nikon D5100 met een Nikkor DX 18-200mm zoomlens.Deze zit er eigenlijk altijd op zodat ik mensen een beetje stiekem kan fotograferen 🙂

Comments are closed.