5 juli: Bosbrand

//5 juli: Bosbrand

Foto: Bosbrand van dichtbij gefotografeerd. Er zou 5 hectaren in brand staan.

Toen ik vanmorgen op de supplank stond, dacht ik nog dat het heiig was, later vandaag hoorden we dat gisteren bij Port Alberni een bosbrand is ontstaan. Door de stand van de wind (als was er bijna geen wind), komt de rook deze kant op. Port Alberni is hier zo’n 1,5 uur rijden vandaan, dus niet om de hoek maar ook niet heel ver weg. Er is verder weinig nieuws, maar we waren heel erg verbaasd dat er hier zoveel rook hangt, dat het lijkt alsof het mistig is. Je ruikt verder niks, dat is ook opvallend. Wij gaan er donderdag naar toe, hopelijk is het brandje dan geblust!

Het suptripje was prachtig, het was windstil en daardoor was het water bijna spiegelglad. Onder water liggen heel veel boomstammen, je vraagt je af hoe deze hier allemaal terecht komen. Waarschijnlijk ‘rollen’ ze van de berg af en komen ze zo uiteindelijk in het water terecht….achter onze camping gaat de berg heel stijl omhoog, dit zie je goed vanaf het water, veel meer dan als je op de camping bent.

De rest van de dag wat gerommeld rondom de camper en weer wat kastjes geschilderd in de slaapkamer. Behalve de badkamer is inmiddels bijna alles aangepakt! Ze hadden voorspeld dat het vandaag rond de 33 graden zou worden, maar door de rook, viel het redelijk mee. Bickel was helemaal tevreden met af en toe een duik in het water en zocht daarna de schaduw onder de camper weer op.

Rond een uur of vijf zijn we een stuk gaan fietsen. Ik had gezien dat er aan de overkant van het meer een trail was van zo’n 20 km, langs een rivier. Ik was blij dat Thom besloot mee te gaan, want het was een uitgebreid trailsysteem, waardoor we een paar keer niet meer wisten waar we precies waren. Dat is met zijn tweeën niet zo’n punt, in je eentje een stuk minder relaxed! Elke keer lijkt een trailgebied op de kaart redelijk eenvoudig, maar vaak ben je nog geen paar 100 meter onderweg wanneer je op een kruising stuit, die niet op de kaart stond en waar verder geen bordjes staan! Wel prachtige trails, vooral het eerste stuk was super flowy en een waanzinnig mooi bos, bijna een beetje oerwoudachtig. Het tweede stuk was enorm technisch, boven mijn pet met smalle balken, hoge boomstammen, een wipwap, kleine bruggetjes enz. Veel gelopen :-). Thom vindt het wel leuk, die wil zijn grenzen wel een beetje verleggen!

Toen we terugreden naar de camping, was de lucht al helemaal rood als gevolg van de rook, gek idee hoor dat het geen mist is!

IMG_1916

IMG_1913

IMG_1924

IMG_1918

IMG_1926

IMG_6054

Thom aan het werk.

IMG_6057

Ik buiten in de zon met Bick 🙂

IMG_6058

Prachtig atmosferisch perspectief door de rook!

IMG_6061

IMG_6065

IMG_6066

IMG_8040

IMG_6069

Op de terugweg reden we over een prachtige rivier heen. Veel mensen waren nog aan het zwemmen. Deze twee jongens zitten in een soort poel omringt met ondiepe platte stenen. De andere kant van de rivier was behoorlijk wild stromend.

IMG_6070

IMG_6052

Deze zonsondergang was van gisteren.

IMG_6053

By | 2015-07-06T05:23:10+00:00 July 6th, 2015|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Arjan July 6, 2015 at 11:27 am

    Is John Ottevanger daar ook al trails aan het maken?… Ziet er allemaal weer erg vredig uit, happy camping!

    Groeten uit bloedheet Curacao

Comments are closed.