28 maart: Volle Vakantiedag

//28 maart: Volle Vakantiedag

Na mijn stuk over het schatgraven van gisteren, wilde ik in deze post onder andere uit de doeken doen hoe kristallen gevormd worden….das makkelijker gezegd dan gedaan. Kristal is een ruimer begrip dan je denkt, van sneeuwkristallen tot zout- en bergkristallen, waarbij de eerste smelt, de tweede oplost in water en de derde heel hard is. Ik zal me er nog wat meer in moeten verdiepen 🙂

Vandaag weer een stukje gegraven, maar inmiddels heb ik wel geleerd dat grote stukken kristal alleen gevormd kunnen worden als ze ruimte hebben. Kristal dat tussen twee aardlagen zit geperst, bestaan over het algemeen uit allemaal kleine stukjes die uit elkaar vallen als je ze los haalt. De stukken die ik heb gevonden zijn toch wel erg mooi! Ik zal morgen met zonlicht nog een paar foto’s proberen te maken, nadat ik ze nog wat beter heb schoongemaakt.

Na een heerlijk stuk fietsen vanmorgen, hebben we de rest van de dag wat boodschappen afgewerkt en lekker geluncht bij het Main Street Café. De vegetarische burger smaakte na de inspanning van vanmorgen prima! Bij de Hardware Store hebben we nog wat verf gekocht en heeft Thom een luchtdruk geweer gekocht. Wat een apparaat, lijkt wel een machine geweer (voor een leek als mij dan). Ik heb er niet zo veel mee, maar stiekem is volgens mij het schieten op blikjes met minikogeltjes toch wel een leuk spelletje 😀 Vooral als we in de middle of nowhere staan, misschien niet iets voor op een camping haha!

 

IMG_3593

Thom heeft een luchtdruk geweer gekocht!

IMG_6897

Oefenen in de rivierbedding

 

Stukje tijdens het fietsen vandaag

Kristallagen in de aarde

Graven naar kristal 1.

Graven naar kristal 2.

By | 2015-03-29T01:57:43+00:00 March 29th, 2015|onderweg|Comments Off on 28 maart: Volle Vakantiedag

About the Author: