27 maart: Schatgraven

//27 maart: Schatgraven

De dagen kunnen hier zo verrassend zijn! Denk je dat de dag waarschijnlijk zonder bijzondere dingen zal verlopen, omdat je de hele dag alleen bij de camper bent, loop je tijdens de ochtendwandeling met Bickel in de rivierbedding tegen een enorme plaat bergkristal aan! En niet een kilometer verderop, maar gewoon bijna recht voor onze plek. Super leuk, ik ben helemaal enthousiast aan het worden over dat ‘rockhounden’, een speurtocht in de natuur waar je echt wel je best voor moet doen, maar die je dan zo’n beloning geeft.

Na wat graafwerk, kwam ik met een volle emmer terug. Aan het eind van de dag ben ik nog een keer gegaan en nu kwam ik diepere lagen tegen met meer helder steen. Het zat ingebed tussen twee zachte steenlagen en je vraagt je echt af hoe dat ontstaat, ik moet me daar eens wat meer in gaan verdiepen. Ik heb nog helemaal geen tools en nu wordt het wel tijd voor in ieder geval een schep(je). Een pikhouweel zal ik nog even laten staan 🙂

IMG_6875

Zo kwamen de kristallen uit de grond

IMG_1203

Een schoongemaakte plakaat

IMG_1195

Een mooi groot stuk! Ze hebben bijna altijd iets van vervuiling in het glas, dat kunnen stukjes steen of zand zijn.

IMG_1202

Een erg mooi groepje

Thom was vandaag gaan fietsen, het is de eerste dag van het MTB festival en hij ging met een groep van acht naar de Gooseberrytrail. Het was één van de mooiste ritjes tot nu toe. De lokale gids (zijn vrouw was ook mee) waar mee ze op stap gingen was tussen de 60 en 65 jaar en Thom zei ‘een afgetrainde en top fitte man’; we mogen toch in onze handjes knijpen, als wij rond die leeftijd nog dit soort trails kunnen rijden. Het was echt een beetje een mannenman, maar toen hij aan het einde van de rit fietsen op de auto moest zetten, deed hij zijn fietsschoenen uit en bleken zijn teennagels rood gelakt! Hoe grappig is dat! Ze hadden gecarpoold en terug reed er een jongen met Thom mee die elektricien was in een kopermijn, hij had een tijdje in Las Vegas gewoond en vertelde dat de ‘locals’ eigenlijk nooit naar de strip gaan, verder keek hij ook graag naar goudwinningsprogramma’s (wij hebben ook alle seizoenen van Bering Sea Gold al gezien!). Leuk om zo even met iemand in gesprek te zijn, die je anders nooit tegen zou komen. We leven in twee totaal verschillende werelden.

gooseberry-trail

Wij staan bij de rode pijl. De Gooseberry trails zijn in rood aangegeven en bevinden zich op een ‘mesa’: bovenop een platte berg. Mesa is Spaans voor tafel.

IMG_3574

Op weg naar de trails

IMG_3587

Gave foto van Thom

IMG_3583

De rode pijl is waar wij staan. Thom kon onze camper goed zien, op de foto valt zoiets altijd wat weg.

IMG_3580

George de guide

IMG_3578

De fietsgroep

IMG_3584

DSC_0335

Het uitzicht vanaf ons plekje bij zonsondergang

IMG_1207

Onze plek vanaf de andere kant. We staan in een doodlopend weggetje. Over de doorlopende weg rijden voornamelijk autos met fietsen achterin op weg naar de trails.

 

 

By | 2015-03-28T04:46:52+00:00 March 28th, 2015|onderweg|3 Comments

About the Author:

3 Comments

 1. Anouk March 28, 2015 at 9:58 am

  😀 Lekker bezig !!! allebei . lol

 2. Katja April 6, 2015 at 5:27 pm

  Wat????? ik heb deze post overgeslagen volgens mij…Maar wat gaaf dat kristal!!! Omg, ik zou helemaal gek worden!!

  • biancthom April 10, 2015 at 2:29 am

   LOL!!

Comments are closed.