28 jan: zonnepanelen (2)

//28 jan: zonnepanelen (2)

Heerlijk om lekker een beetje aan te rommelen op de campground. Bickel is helemaal happy met haar strandje en leeft op in deze koelere temperaturen. Curacao is toch wel heet voor haar, zeker de warme maanden. Ze rent weer achter balletjes en stokken aan! Je ziet hier veel mensen met honden en relatief veel labradors, dus dat is wel gezellig voor haar.

IMG_6290

Het is erg hoog boven op het dak! Ik had een paar keer wel het angstbeeld dat Thom er af zou kukelen!

We slapen lekker lang uit, ontbijten pas om half twaalf en dan kan het grote rommelen beginnen haha! Nou we hebben toch wel wat geklust de afgelopen twee dagen, want inmiddels liggen de drie zonnepanelen vast op het dak. Het is zo interessant hoe materie waar je totaal niet bekent mee bent, heel complex en onoverzichtelijk lijkt, terwijl als je je er dan in verdiept en zelf aan de gang gaat, het allemaal eigenlijk wel meevalt. Zo ook met deze panelen. Het is op zijn zachts gezegd arelaxed om gaten te boren in het dak van je net gekochte camper. Dat voelt heel erg tegennatuurlijk: gewoon geen goed idee om dat zelf te doen. Inmiddels zitten er 12 schroeven en 15 gaten in het dak dus die drempel hebben we ook genomen! De truc is om een speciale kit onder de bevestigingshoekjes te smeren, waardoor als je de schroef in het dak boort, de kit zich door de druk verspreid onder het bevestigingsmechanisme. Vervolgens smeer je het verder vol met kit om het waterdicht te maken. Kind kan de was doen. Die extra gaatjes daar konden we helaas niks aan doen; bij het laatste paneel bleek schroef nr 3 niet helemaal het dak in te willen, waarschijnlijk zat er op die plek iets van een aluminiumrand, waardoor het paneel verschoven moest worden. Inmiddels hebben we ook de kabels getrokken door een ontluchtingsbuis, die door de kast van de slaapkamer loopt en kunnen we het de komende dagen binnen afmaken. Ik ben heel benieuwd hoeveel energie we hier nou mee gaan winnen en wat je er op kan laten draaien. Kun je bijvoorbeeld de blender wel/niet aan zetten of slurpt de tv heel veel energie. Duidelijk is in ieder geval dat zoiets als de airco (die we nu helemaal niet nodig hebben) teveel energie kost en ook de wasmachine zullen we denk ik niet snel aanzetten. We hebben in ieder geval nog een extra mechanisme gekocht, waardoor we ze ook schuin kunnen zetten, iets dat vooral in de winter maanden nuttig schijnt te zijn.

IMG_6296

We staan hier nog tot zondag, maar we gaan morgen eens even bij de rangers langs om te vragen of we daar nog een paar dagen aan kunnen plakken. We willen dit graag afmaken, een kijkje nemen bij Quartzsite en moeten nog terug naar Lake Havasu City om mijn fiets en SUP op te halen. Aangezien het morgen al donderdag is, wordt dat wat krap. Het idee is nu om hierna naar een boondockplek te gaan in de richting van Las Vegas, iets van 1,5 uur verderop. Het is een soort strandje aan de Colorado river, waar je vrij makkelijk kan komen en direct aan het water staat. Ziet er erg leuk. Details volgen nog!

By | 2015-01-29T03:25:14+00:00 January 29th, 2015|onderweg|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Anouk January 29, 2015 at 9:48 am

    Hey hoi, wat goed zeg. eindelijk die dingen op het dak. Ik zou er gewoon water op gooien onder het moto van “het dak schoonmaken. Dan weet je meteen of het goed is gegaan!! 😀

    • Anonymous January 29, 2015 at 3:47 pm

      Haha! Ja het dak moet inderdaad schoon dus goede test Nouk!!

Comments are closed.