29 jan: Quartzsite

//29 jan: Quartzsite

Als je over de weg rijdt, dan zie je hier overal tracks door de heuvels lopen. Het lijkt een mountainbike mekka, maar dat is het helaas niet. Vooral in het weekend racen hier mensen door de woestijn met een soort quads on steroids. We hadden ze op Curaçao ook, maar hier zijn het 4×4 wagentjes die soms bijna zo groot zijn als een gewone personenauto. Mega link dus om te gaan fietsen op deze dirt roads tenzij je je oren goed open houdt onderweg. Volgens de rangers hier op de camping zul je doordeweeks niet veel mensen tegenkomen, maar kun je in het weekend beter iets anders gaan doen.

Ook zie je op de weg om de zoveel kilometer een bordje langs de kant staan ‘in memory of ….’ en dan de naam van iemand die overleden is en in wiens naam een donatie is gedaan aan de highway, waarmee de weg dan weer onderhouden wordt. Hoe grappig zou het zijn om plots een bordje tegen te komen: ‘Glad you’re gone …..’ en dan een stuk weg waar door gebrekkig onderhoud de gaten in gevallen zijn!

Anyhoe, het moge duidelijk zijn, vandaag zaten we even in de auto op weg naar Quartzsite. Onderweg bel ik even met mijn ouders om te vragen hoe het met ze gaat, want ze zijn allebeij grieperig. Het is daar al 21:00 en de nieuwsuitzending over de gewapende inval bij de NOS studio is net op tv. ‘Het lijkt wel een scene uit een film’ zegt mijn moeder en ik moet na veel ‘Wát is er gebeurd?!’ en ‘Nee écht?’ even terugkoppelen naar Thom wat ze me verteld. Wat een heftige situatie en nu we ook de opnames van de studio hebben gezien, heb ik te doen met de redacteur die met hem in de studio zit tot de politie komt. Ben benieuwd wat het verhaal is achter deze actie.

Quartzsite is echt een heel gek stoffig dorpje. Allemaal campers en trailers, circusachtige verkooptenten, wazige cafeetjes, vervallen gebouwtjes en dan natuurlijk ook een uit de toon vallend glimmend gebouw van de McDonalds en Burgerking. Je kunt hier werkelijk van alles kopen, maar de hoofdmoot is rotzooi. We liepen op een gegeven moment op een vlooienmarkt en zeiden tegen elkaar dat je de levensstandaard misschien wel kunt aflezen aan de waar die mensen nog denken te kunnen verkopen. Zit er echt nog waarde in videobanden (werkelijk mensen!?), oude saaie mokken, stoffige huisraad of elektrische apparaten uit de jaren 70? Verder zijn er veel kramen waar ze mineraalstenen verkopen. Erg gave exemplaren zitten er tussen, maar voor ons niet iets dat je bij een kraampje koopt, maar eerder zelf moet vinden om het bijzonder te maken. Bij een RV kraam kopen we wel een nieuwe vuilwaterafvoerslang. Die van ons zijn we op de weg van Phoenix naar hier verloren door een klepje dat onder de camper open was gegaan. Helaas. Ook hebben we twee blokjes die je achter je wielen zet als je ergens gaat staan, gekocht, omdat deze uit de bak van de pickup waren gewaaid (niet daar in leggen dus als je gaat rijden). Ja, ja, elke dag leren we weer wat 😀

DSC_0034

DSC_0028

 

DSC_0033

Rond een uur of 2 zijn we wat gaan eten bij Silly Al’s, een donkere diner slash sportsbar die bekend staat om zijn pizza’s. Super handig om dan de tripadvisor app bij de hand te hebben, die de optie heeft ‘restaurants near you’, waardoor je op hele leuke plekken komt, waar het eten ook nog goed is. Silly Al’s kreeg 4 sterren van bijna 70 mensen; zonder de app waren we deze wazige tent, waar het binnen zo donker was dat je ogen er aan moesten wennen, nooit binnen gelopen of anders hadden we meteen weer rechtsomkeer gemaakt! Lekker gegeten: Thom pizza en ik een veggie sandwich. Het is in deze contreien niet makkelijk om op de kaart iets te vinden waar geen vlees in zit! In ieder geval geen keuze stress, meestal is er 1 optie dus dat is ook wel lekker makkelijk 🙂

IMG_6298

De lampen waren in het echt een stuk minder fel 🙂

 

IMG_6299

Op de terugweg zijn we nog even een boondock plek opgereden, grappig hoor om allemaal campers te zien staan. Overal zie je ‘fire rings’ gemaakt van stenen, deze markeren een plek. Aan het aantal rings te zien, was het niet druk en kan het er nog veel voller staan. De weg die we opreden was in het totaal iets van 20 mijl lang en langs beide kanten kan je over een breedte van zeker 500 meter staan, om een idee te geven hoe groot zo’n gebied is.

Vooralsnog kunnen we hier helaas niet blijven staan na zondag, misschien is er nog een annulering en anders verkassen we weer over een paar dagen!

 

By | 2015-01-30T05:02:30+00:00 January 30th, 2015|onderweg|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Felix January 30, 2015 at 9:03 pm

    Heb je Tom ook even bij Beer Belly’s gedropt? Gewoon een uurtje rust, kan je even op je gemak door de videobanden bladeren.

    • biancthom February 1, 2015 at 2:50 am

      LOL!

Comments are closed.