28 augustus: Roadtrip door drie staten

//28 augustus: Roadtrip door drie staten

Grappig hoe ik soms weer even helemaal verliefd kan zijn op dit land, de natuur en ook de mensen. We rijden vandaag van Laramie in Wyoming via Steamboat Springs in Colorado naar het Dinosaur National Monument Park in Utah. Het is zo veel leuker om te rijden over B-wegen dan over de snelweg. Eigenlijk zouden we vanaf Laramie weer via de Interstate 80 terug rijden naar Heber City waar we mijn ouders zullen treffen volgende week (Yeah! De staking gaat niet door!). Sowieso is het niet leuk om terug te rijden via dezelfde weg, maar het is ook nog eens super saai. Nu rijden we een beetje met een bocht terug naar Heber. Het is misschien 2 uur extra, dus dat valt heel erg mee. We hebben hier sowieso geleerd om niet heel efficient van A naar B te rijden, zo snel mogelijk en de kortste route. Juist de weg ergens naar toe kan ook heel leuk zijn. Zeker hier in Amerika heb je onderweg vaak veel uitzichtpunten, punten van historisch belang (met mooie info borden), dus het is vaak ook leuk om af en toe te stoppen.

Onze eerste stop is in Steamboat springs. Wat een leuk stadje! Eigenlijk zou ik hier wel even rond willen lopen, allemaal leuke eettentjes en winkeltjes. Het is wel vrij toeristisch, in de winter is dit een populair skigebied en in de zomer een groot mountainbike gebied. We hebben even overwogen om hier een paar dagen te blijven, maar dan komen we in de knoop met het Labor Day weekend dat voor de deur staat. Dan gaat heel kamperend Amerika nog één weekend op pad en zitten alle campings bomvol. De enige manier om dan een plekje te vinden, als je geen reserving hebt, is een first come first serve camping en daar moet je op woensdag, uiterlijk donderdag voor dit weekend aankomen, want meestal zetten mensen er al vast een camper of tent neer, ook al moeten ze nog werken, om zo een plekje te reserveren! We hebben dus besloten om Steamboat op ons wensenlijstje te zetten! Het plan is om volgend jaar vanaf de zomer weer een lange periode te gaan rondreizen, dus dan hebben we weer alle tijd!

Anyhoe, rondlopen in het stadje vandaag is gaan optie, want we hebben problemen met twee camperbanden (lopen steeds heel langzaam leeg) en dus moeten we bij een banden specialist langs. Aan het eind van het stadje zit er gelukkig eentje. Eigenlijk zitten ze helemaal volgeboekt met werk vandaag, maar ze maken toch even ruimte voor ons. Amerikanen zijn zó klantvriendelijk! Een Nederlander zou waarschijnlijk gewoon hebben gezegd ‘sorry had u maar een afspraak moeten maken!’ En misschien zelfs gedacht ‘die zien we toch niet meer terug, want ze zijn op doorreis’. Hier niet, we mogen de 5th wheel meteen naar binnen rijden en een half uur later zijn twee ventielen vervangen (rubbertjes bleken kapot) en kunnen we weer verder. Geweldig toch? We eten nog even een burgertje (vega) met sweet potato fries (met gewone friet vallen we anders zometeen achter het stuur in slaap, teveel lege koolhydraten en laat de gesmolten kaas ook maar zitten haha!) en rijden weer verder.

De rit is zo mooi omdat we van plat prairie landschap, via glooiende heuvels, naar groene bergen rond Steamboat uiteindelijk weer de woestijn in rijden. We rekenen uit dat we deze vakantie ongeveer evenveel hebben gereden als van Amsterdam naar Noord-Frankrijk en weer terug! En dan te bedenken op wat voor een mooie en verschillende plekken we hebben gestaan! De dichtheid van bijzondere natuur/plekken hier is ongelooflijk! Ik sprak laatst een vrouw die in Georgia woont, aan de oostkant van de VS en die zei dat ze flabergasted was over de natuur hier in het westen. Veel grootser dan aan de oostkant!

Als we rond vijf uur aankomen bij het Dinosaur NM park, blijkt de camping geen dump station te hebben en moeten we weer terugrijden naar het dorp waar een RV park ligt. Knap stom dat ons dit nou voor de tweede keer gebeurt! We zoeken eerst een plekje uit, dan hebben we die in ieder geval en rijden terug. Bij het RV park is het dumpen snel gepiept, maar ons cash geld is bijna op en we kunnen ook nog wel een paar boodschappen gebruiken, dus besluiten we dan toch ook meteen maar naar Vernal (20 minuten verderop) te rijden voor geld, boodschappen en diesel. Uiteindelijk zijn we om kwart voor acht weer bij de camping. Nu wel gaar en ploffen op de bank wel heel aantrekkelijk! Maar ja, als je dan de koelkast open maakt en er blijkt een potje pesto zijn deksel te zijn verloren en vrolijk op zijn kop de hele reis pesto te hebben uitgekotst, dan kun je nog niet gaan zitten en mag je eerst nog even de koelkast schoonmaken!

Een dorpje in Colorado

De garage bij Steamboat Springs

Een mooie dinosaurus bij een tankstation in Vernal UT. Overal in dit dorp stonden en hingen enorme bossen petunia’s! Ik denk dat er in de hele staat geen roze en witte meer te krijgen waren! Waanzinnig!

Nee we zijn hier niet zonder blikken of blozen onderdoor gereden!! haha! Dat was even passen en meten!

Zouden ze een overschot aan voetbal supporter kleding hebben opgekocht in NL? Dit was een rek in een sportwinkel in Vernal!

Kwart voor acht, we zijn bijna bij de camping!!

By | 2018-08-29T20:32:08+00:00 August 29th, 2018|onderweg|Comments Off on 28 augustus: Roadtrip door drie staten

About the Author: