27 augustus: Laramie

//27 augustus: Laramie

Ik had de afgelopen twee dagen niet geschreven, want ik had eigenlijk niet zoveel te melden 🙃! We hebben een dag boodschappen gedaan in Cheyenne. Het is de hoofdstad van Wyoming, maar dat zie je er niet aan af. Het is piepklein en er is niet zoveel aan, vooral veel kerken en banken. Wel een grote biowinkel, dus we hebben weer even wat bioboodschappen ingeslagen. Niet zoveel meer, want over een week komen mijn ouders al aan! Als het goed is tenminste, want de beveiliging op Schiphol heeft aangekondigd te gaan staken op de dag dat zij vliegen! Ahah 😳!! Ik hoop maar dat ze een overeenkomst sluiten voor die tijd, want we hebben ons er op verheugd om wat dagen samen door te brengen en die worden door zo’n staking snel weggesnoept!

Gisteren ben ik lekker op de camping gebleven en besloot Thom een lang stuk te gaan fietsen. Hij gaat in het najaar meedoen met een fietswedstrijd op Curacao en het kan geen kwaad om een beetje deurconditie op te bouwen. Vier uur in het totaal en gelukkig geen edelhert meer tegen het lijf gelopen! Ik heb me gestort op het schilderen van de badkamer. Alles was nog houtkleur en ik wil alle kastjes creme wit schilderen. Dat in combinatie met oud Delfs Blauw tegel behang, moet een gaaf resultaat opleveren!

Terwijl ik dit schrijf zitten we in een wasserette in Laramie. Laramie is een geinig studentenstadje. Dit is een leukere bestemming dan Cheyenne, dat is zeker! Het is wel apart hoor, we rijden weer regelmatig door Amerikaanse stadjes heen met veel vergaande glorie. Het heeft iets heel treurigs. Het is denk ik een ontwikkeling die hoort bij hoe het hier nu met de economie gaat (en het verdwijnen van de middelklasse), maar aan de andere kant ook het gevolg van industrie die wegtrekt en waar bijna zo’n heel stadje van afhankelijk was. Het gekke is dat je in Europa ook dat soort stadjes hebt, maar dan zit daar vaak een paar eeuwen geschiedenis in en zijn dit soort spookstadjes charmant. Deze midwestern stadjes waren om te beginnen al heel functioneel opgezet en hadden weinig tierlantijnen.

Laramie heeft zijn best gedaan om het oude centrum levend te houden en het zit vol eettentjes en grappige winkeltjes. Dat trekt vast en zeker toeristen aan. Het stadje is relatief oud, het ontstond halverwege de 19e eeuw toen de Union Pacific Railroad Line besloot om hier de rivier over te steken. Het werd in 2011 uitgeroepen tot één van de beste plaatjes om met pensioen te gaan in verband met de mooie omgeving (echt heel mooi!) en de lage belastingtarieven.

Morgen reizen we door en gaan we via Colorado richting Utah!

Uitzicht vanaf de trails fietstrip Thom

Fietstrip Thom

Mooie trail, fietstrip top. Wel veel exposure!

Op de weg naar Laramie even off road gegaan om te kijken naar boondock plekjes

Hele mooie plek! Daar hebben we de coordinaten even van opgeschreven voor een volgende keer!

De natuur is hier prachtig. Hele aparte grote rotspartijen.

Standbeeld van Lincoln, geboren in Wyoming.

 

Meer dan 50% van het land in Wyoming is openbaar!

 

Over de rotsformaties

Downtown Laramie

 

De wasserette!

By | 2018-08-27T23:09:51+00:00 August 27th, 2018|onderweg|Comments Off on 27 augustus: Laramie

About the Author: