Vandaag ook weer een dag gewerkt in downtown Durango. Dit keer bij Joe’s Coffee. Iets minder gezellige sfeer, maar daardoor ook wat praktischer. Omdat we maar heel beperkt internet hebben op de camping, is het ook wel heel aantrekkelijk om wat leuke vakantiedingen uit te zoeken zoals nieuwe campings, meertjes, kano- en fietstripjes. Rond twaalf uur heb ik nog niks werk gerelateerd gedaan! Het voelt ook wel prima. Het is onmogelijk om vanuit een vakantiestemming meteen weer in een werkstemming te schieten, daar heb ik eigenlijk ook helemaal geen zin in.

Dan belt Ilse. We kletsen over onze aankomende roadtrip. Zij en Ricarda, twee goede vriendinnen op Curaçao, komen over een paar weken hier naar toe en dan gaan we samen met nog een vriendin van Ricarda die in Colorado Springs woont, twee weken op stap! Op een gegeven moment komt het gesprek op de trip van Thom naar IJsland en Ilse vertelt dat vrienden naar New York wilden, maar vanuit Europa nog steeds niet naar de VS kunnen vliegen. In mijn beleving was met het opengaan van de grenzen van Europa voor Amerika, het inmiddels ook mogelijk om van Europa naar de VS te vliegen. Als ik opleg, check ik meteen de overheidswebsite hier. Ik lees dat het nog steeds niet mogelijk is om vanuit het EU Schengen gebied naar de VS te vliegen en wat staat daar tussen de lijst met landen? Yep….IJsland….Ze zijn geen lid van de EU, maar wel onderdeel van het Schengen gebied, dat hadden wij niet goed op het vizier. Thom had alles uitgezocht over vaccinatie bewijzen, testen en quarantaine regels om IJsland binnen te komen, maar nu blijkt dat hij het land wel in kan, maar dat hij niet meer terug kan komen naar de VS!

Oh oh, wat nu? We zetten even wat dingen op een rijtje en besluiten vrij snel dat er niks anders op zit en onze trip wat in te korten. Ik had graag in september nog een paar weken in Utah willen doorbrengen, maar mijn boek is vanaf begin september te koop en het is ook wel heel praktisch als ik dan in Nederland ben. Het is echt wel schakelen, maar we hebben tot nu toe al een prachtige trip en we vinden het ook heel leuk om in Amsterdam nog wat zomerweer mee te pakken als we mazzel hebben. Sinds we een appartement hebben in de stad, voelt het ook als thuis en daar genieten we ook heel erg van.

Rond vier uur houden we het voor gezien en rijden we nog even naar een meertje aan de andere kant van het dorp. Daar is ook een camping en vooral ik wil even kijken of dat nog leuk is om naar toe te verhuizen. Het is wel wat verder weg, maar aan het water staan is ook wel heel fijn. Het water in het meer staat super laag en de camping niet heel aantrekkelijk, dus we blijven gewoon waar we zijn. Ik rij terug naar het dorp en dan door naar de camping. Als we er bijna zijn, schiet er plotseling een hert de weg op! Wat de f*?! Heb ik plotseling slechte auto karma? Godzijdank gaat het net goed, een seconde eerder en ik had weer een beest aangereden!

Oh ja en Thom gaat nog even fietsen, zie eerst foto haha! Super nat en modderig door de regen die al de hele middag valt!