We zijn nu al een paar dagen in Durango en gisteren na een leuke fietstrail even het dorp in gegaan. Het was heel druk, dus we zijn niet zo lang gebleven, maar begrijpen wel waarom Durango zoveel toeristen trekt en ook nieuwe bewoners. Het heeft een hele fijne vibe. Er lijkt hier ruimte te zijn voor allerlei soorten mensen. Het oude centrum heeft nog heel erg een oude Western stijl en is verrassend mooi voor Amerikaanse begrippen met veel leuke winkeltjes, eettentjes en cafeetjes.

Het ligt ongeveer op 2000 meter hoogte en er wonen iets van 18 duizend mensen. De stad staat vaak in de top 50 van beste plekken in de VS om te wonen. Durango is opgericht in 1880 door één van de Railway organisaties die het westen van de VS wilde ontsluiten. Ze waren er vooral op gebrand om het stadje Silverton te bereiken, waar veel zilver en later ook goudmijnen waren in die tijd. Het stuk spoorweg tussen Durango en Silverton wordt nog altijd gebruikt. Wij willen heel graag deze trip maken, maar door Covid is het aantal plaatsen beperkt en voor de komende weken uitverkocht. We gaan nog even naar het treinstation om te kijken of er misschien een cancelation lijst is waar we ons voor op kunnen geven.

Het is heel leuk om te zien hoeveel mensen hier mountainbiken, we zien ongelooflijk veel auto’s met fietsen rijden. We reden gisteren een mooi rondje van 25 kilometer die aangeraden wordt door MTB project. Het is grappig om te merken dat ook al zijn we hier in de bergen, het blijkbaar nog droog genoeg is voor allerlei soorten cactussen in de natuur waar we doorheen rijden. Er staan veel auto’s bij het begin van de trail, maar als je eenmaal fietst komt je toch weinig mensen tegen.

Rond half drie zijn we weer terug bij de auto en hebben we allebei heel veel zin in friet! We zijn nog nooit bij de Denny’s keten naar binnen geweest en het blijkt een heel Amerikaanse diner te zijn, met van die gezellig boothjes die je (echt bijna altijd, moet je maar eens opletten) in films ziet. Daarna nog even naar de Natural Grocers om boodschappen te doen en dan terug naar de camping.

We worden nog getrakteerd op een enorm onweer en regen. Gelukkig slapen we niet in een tentje vanavond haha! Ik las al in het nieuws dat deze regio heel blij is met het weer, want het was veel te droog en dus erg veel risico op bosbranden.

Terwijl ik dit schrijf, zitten we te werken in een café in het oude centrum. Erg mooie plek waar heel veel mensen zitten te werken. Het is nog steeds druk met vakantiegangers. We zitten direct aan het raam en ik zou hier best een paar uur door kunnen brengen met het tekenen van voorbijgangers! Misschien nog ergens een keer de komende dagen. We willen een paar dagen werken dus wie weet komen we hier weer terug!