27 april: Koningsdag!

//27 april: Koningsdag!

Altijd een lastige dag voor mij als we niet in Nederland zijn! Heimwee! Maar ik mag niet klagen, want de afgelopen twee jaar waren we in Nederland en dus moet het geen big deal zijn om Koningsdag een keertje over te slaan. Ik vind Amsterdam op deze dag echt geweldig, ga het liefst ‘s ochtends heel vroeg de Jordaan in (af en toe een andere wijk, maar de Jordaan is mijn favoriet), de gezelligheid die er dan heerst, heeft iets dorps, iets heel gemoedelijks. Zelfgemaakte appeltaart voor ontbijt met vers geperste sinaasappelsap en een pannenkoek als toetje! Meestal zijn we met een groepje vrienden en struinen we door de straatjes, wachtend op elkaar bij elke volgende hoek van de straat. Ik heb er ook vaak in mijn eentje rondgelopen, rijdend vanuit Muiden had ik een paar jaar achter elkaar de perfecte parkeerplek aan de kop van de Westerstraat. Wie weet zijn we volgend jaar (parttime) Amsterdammers en lopen we onze eigen voordeur uit met Koningsdag!

Vanmorgen gezellig geskyped met mama Maastricht en verhalen uitgewisseld over onze campers. Zij hebben er ook net één gekocht, maar een heel ander model dat wij hebben 🙂 Stuk compacter, maar ook prachtig! Zij waren net terug van hun eerste trip naar Bretagne en mijn schoonvader is vandaag weer vertrokken voor drie weken Barcelona. Met zo’n camper kun je een stuk sneller afstanden afleggen dan met de boten die ze tot nu toe altijd gehad hebben! Ze komen dit najaar naar de VS om een stuk samen op te trekken en we zijn heel benieuwd wat ze van de natuur hier vinden en of ze net zo onder de indruk zijn als wij.

De dierenarts stond als volgende op het programma van vandaag. Ze hebben een sample genomen uit een opgezette klier in haar nek en over een paar dagen horen we meer. Geen goed teken dat ze opgezette klieren heeft, maar we proberen ons maar niet te veel te verliezen in een eventuele slechte uitkomst, totdat we die ook daadwerkelijk krijgen voorgeschoteld. Ze heeft vanmiddag lekker achter een bal aangerend over het grasveld en is vrolijk!

IMG_1304

Ons lapje gras voor de deur 🙂

IMG_1302

Mooi uitzicht over de bergen aan de achterkant.

IMG_1305

Aan de voorkant kijken we uit over de Ikea 😀

 

By | 2015-04-28T04:06:44+00:00 April 28th, 2015|onderweg|2 Comments

About the Author:

2 Comments

 1. Anouk April 28, 2015 at 6:27 am

  Dat is gek he. zo’n parkeerplaats. Of is dit nu de camping?? 😀

 2. Robin April 28, 2015 at 11:56 am

  Och wat sneu die Bickel. Weer een beetje aan het schommelen. Wel goed om te horen dat ze er zelf geen last van lijkt te hebben.

  Kingsday op ons kleine eilandje was weer ouderwets gezellig krankzinnig druk 😉 auto parkeren bij Avila Hotel om Punda in te kunnen komen; dat soort afstanden zijn deze Antilliaanse beentjes niet gewend als je altijd in het Waaigat kan parkeren en direct in de stad bent haha.

  Kneel en Anna waren lekker wezen shoppen (overal ‘special kingsday price for you’) en Sjoerd en ik hebben onze traditionele rol vervuld door gezelig mee te slenteren en biertjes te drinken op verschillende terrasjes 😉 ook niet vervelend.

  Groetjes en sterkte met Bickie!

Comments are closed.