26 augustus: Eugene

//26 augustus: Eugene

Na een dagje op de camping en wat praktische dingen regelen, zoals het regelen van een stalling in Sacramento en vliegtickets boeken, gaan we vandaag op pad naar Eugene. Het stadje wordt online omschreven als vriendelijk, maar niet heel bijzonder mooi, met een tolerant leefklimaat, maar weinig culturele diversiteit. Hier vind je weinig toko’s, maar wel veel witte hetero hippies (op leeftijd!) :-).

Het is zaterdag en er is een farmers market in het centrum, altijd leuk om naar toe te gaan. De laatste paar keer dat we er eentje bezochten, waren ze heel klein, maar nu lopen we plotseling een enorme markt op met live muziek, eetkraampjes, heel veel lokale producten naast een groot aanbod van fruit en groente.  Het is al half twee dus we beginnen met een hapje eten. Thom gaat voor noodles en cheese cake en ik voor een salade met gebakken vis. Allemaal heerlijk! De muziek is erg gezellig en we vermaken ons goed met alle aparte types die hier rondlopen. Het maakt niet uit wat je aantrekt, alles is prima. We zien cowboy types, veel hippies in tie dye t-shirts, alto’s, dames met grote borsten zonder bh’s en hobo’s. Voor elk wat wils :-D. Het is duidelijk dat wiet hier legaal is, want er zijn een boel kraampjes waar van alles wiet gerelateerd verkocht wordt. Grappig hoe dat hier nog geëtaleerd wordt, in Nederland is het de normaalste zaak van de wereld en zie je geen grote advertenties in de krant of billboards langs de weg.

Thom koopt een boekje over hoe je kolibrietjes kunt voeren in je tuin. We hebben er een boel rondom ons huis, maar je moet heel secuur zijn met het suikerwater (bv geen geraffineerde suiker gebruiken), het moet vaak ververst worden, maar de verkoper legt uit dat wanneer je veel vogeltjes in de tuin hebt, ze als het goed is al het suikerwater opdrinken. We gaan het zien!

Na de markt rijden we naar een wasserij. We hebben alweer aardig wat zakken gevuld dus we kunnen er niet meer onderuit. Deze laudromats liggen vaak in apartere buurten 🙂 Nu komen we langs vrij veel adult only establishments! De wasserij krijgt echter een goede score (schoon, goede wifi en gratis drinken) en dat weegt voor ons het zwaarst. Nu zijn we weer terug op de camping en ondanks dat het zaterdag is, is het nog steeds bijna uitgestorven! Iemand van de brandweer is op de plek achter ons aan het kamperen, dus geen vuur verrassingen voor ons :-D.

 

Vandaag is de rook een beetje blijven hangen op de camping (volgens mij kon ik vanmorgen goed merken tijdens het sporten), het geeft een mooie zonsondergang. Thom moet deze week wat werk verzetten. James, die het support voor Tom’s Planner doet, gaat dinsdag trouwen en dus neemt Thom zijn werk voor een week over).

 

By | 2017-08-27T02:36:51+00:00 August 27th, 2017|onderweg|Comments Off on 26 augustus: Eugene

About the Author: