24 augustus: Cascara campground

//24 augustus: Cascara campground

Nadat ik gisteren mijn postje online heb gezet, bespreken we nog een keer de plannen voor de komende dagen. Het allerbelangrijkst is dat we een plek hebben voor volgend weekend (Labor Day weekend). Thom vindt een RV Park dat langs de Water Trail ligt die we over een paar dagen willen gaan kajakken. We besluiten om de volgende ochtend vroeg te bellen om te kijken of ze nog een plekje hebben. Helaas zitten ze helemaal vol en dus besluiten we vast te houden aan het idee om naar een first come first serve camping te gaan aan de rand van een klein meertje.

Ik smeer wat boterhammen voor in de auto en we pakken alles in rap tempo weer in. Het is inmiddels bijna 10 uur en op dit soort campings komen we het liefst zo vroeg mogelijk aan. Onderweg zien we dat de benzine tank eigenlijk wat aan de lege kant begint te raken, maar we stoppen niet, we willen eerst een plekje veroveren.

Na een uurtje komen we aan bij de camping, we zijn al langs een prachtig stuwmeer gereden, dus dat belooft veel goeds. Vlak voor de entree staat een auto van de brandweer en aangezien we langs de weg allemaal borden zien met teksten als Thanks you fire fighters & We love you fire fighters plus grote waterzakken voor helicopters… is de vraag niet: ís er een brand, maar wáár is de brand! Thom stapt uit en gaat even polshoogte nemen. De brandweer stelt ons gerust, er is inderdaad een brand, maar deze is zeker een uur rijden voorbij de camping. Voorlopig geen kans dat we geëvacueerd zullen worden! Wanneer we de camping oprijden, heeft Thom pen en papier al in de aanslag om op de fiets te springen en een plekje te bemachtigen, maar wat blijkt….er is hier geen kip! Niemand! Er staat alleen maar een caravan van de camping host en het is doodstil. Het voelt een beetje gek en we zijn blij dat we die brandweerman even aangesproken hebben en we zeker weten dat er niks aan de hand is!

Geen stress dus en we nemen de tijd om een mooie plek uit te zoeken. We hebben uitzicht over het water en wanneer later in de middag de zon ook nog doorbreekt, is het plaatje compleet! Al moet ik wel zeggen dat we nog even genieten van het relatief koele weer, de voorspellingen geven een paar dagen 37 graden aan, dus dat wordt veel afkoelen in het water!

Waterzakken van de brandweer

Een oude overdekte brug, blij dat we er niet doorheen hoeven…dat had niet gepast!

Niet alles is mooi hier…

Onze campground zit helemaal rechts boven.

Ons plekje

Bossen met rijpe bramen hier!

Einde van de dag even het water op!

 

By | 2017-08-25T02:16:29+00:00 August 25th, 2017|onderweg|Comments Off on 24 augustus: Cascara campground

About the Author: