25 juli: Naar Jasper

//25 juli: Naar Jasper

We begaven ons vandaag in een modeltreintjesomgeving compleet met lange treinen (die zelfs een keer onder ons door reed toen wij over een brug gingen) vol groene bergen, kleine dorpjes, watervallen en snelstromende rivieren. We zijn op weg naar Jasper, een groot National Park in Alberta.

Gisteren waren Niels en Roos al een stuk gaan rijden (wat praktischer met twee kleine kids) en wij en Karin en Peter besloten om het in één dag te rijden. Een flinke trip van 750km (zo ver hebben we nog niet gereden op 1 dag). Thom en ik hebben gisteren nog een mooi stuk gefietst, maar we zijn minder enthousiast over de trails (heel veel grote stenen en wortels), dan we hadden verwacht. Misschien waren onze verwachtingen wat hoog, Whistler staat vaak in de top 5 van mountainbike gebieden. Thom vond het bike park leuk om een keer te doen, maar het gaat vooral om snelheid en dat vindt hij minder interessant.

Vanwege de lange rit, vanmorgen vroeg opgestaan en gisteravond eigenlijk alles al voorbereid. We waren dit keer binnen een half uurtje op weg (we worden steeds sneller :-), maar werden verrast door de route van de dame van Garmin, die stuurde ons namelijk via Vancouver. Waar we eerst nog dachten dat Whistler op de route lag, werden we nu geconfronteerd met een flinke detour. De navigatie weet onze lengte, hoogte en dat we een trailer trekken en op basis daarvan kiest ze de route. Dus wij nog even twijfelen, maar op de kaart zagen we ook wel een paar (mogelijk pittige) passen, waardoor we toch besloten haar maar te volgen. Het zou een uur langer rijden betekenen dus dat is nog wel te overzien.

Nu zit ik mijn postje te schrijven in de auto, nog een uur en dan zijn we er. Onderweg kwamen we nog een aantal Corn Drive Throughs tegen, waar je je auto kunt volladen met mais :-). We luisteren de hele dag naar podcasts (radioprogramma’s via het internet), Thom zijn telefoon staat helemaal vol! Favoriete programma’s zijn: Serial, Startup, RadioLap, ReplyAll, Kunststof, Planet Money, Tros Nieuwsshow en Freakonomics. We kregen nog een uurtje cadeau, want de aankomsttijd was 8 uur, tot ik een appje van Roos kreeg met de boodschap het tijdschil niet te vergeten! Hadden we helemaal niet bij stilgestaan, maar we vonden 2,5 uur over 120km al wat veel! Verder ging de rit prima, we wisselen elk uur, dat houdt je redelijk fris over zo’n lange afstand, maar ik zal blij zijn om zometeen weer even de benen te strekken. We blijven een week in Jasper, er is heel veel te doen en te zien dus we zullen ons zeker prima vermaken. Morgen is het weer nog wat regenachtig, maar daarna gaat de zon weer volop schijnen!

NB. Terwijl ik deze post live probeer te zetten, rijden we het Jasper park binnen en worden meteen getrakteerd op twee (inmiddels drie!) prachtige elanden met mooie geweien! Nu nog een beertje….joehoe beertje……

IMG_6382

 

IMG_6370

IMG_6372

IMG_6392

IMG_6391

IMG_6374

IMG_6360

Een grenswachter op het pad tijdens het fietsen gisteren 🙂

IMG_6362

Gisteren op de trails bij Whistler

 

By | 2015-07-26T02:13:24+00:00 July 26th, 2015|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Anouk July 26, 2015 at 5:51 pm

    🙂 Leuk om weer wat te lezen!!! xxx

Comments are closed.