26 juli: Beren op het pad

//26 juli: Beren op het pad

Vandaag was een rustig dagje na de lange rit van gisteren. We hadden allemaal lekker uitgeslapen, door het uur tijdsverschil nog langer dan normaal, daarna rustig ontbeten en toen wilden we wel even het dorpje in om boodschappen te doen en langs het Visitors Centre te gaan.

Jasper is een erg schattig dorpje, dat veel weg heeft van een wintersportplaatsje, met erg leuke bouw, veel hout en chaletachtige architectuur. Overal zie je hoge bergpieken boven de daken uitsteken, allemaal wel kaal, het is duidelijk zomer want er is maar een enkeling met een beetje sneeuw. Het Visitors Centre lag heel schattig in een mooi parkje, altijd leuk om dat aan te doen als je net ergens bent, want er zijn stapels folders te verzamelen en ook hier een leuke boekenafdeling waar we een National Geographic boek over National Parks in Canada, een boek over ‘100 Inspiring Outdoor Adventures’ en een boekje over dagtrips in Jasper hebben gekocht. Uit die laatste hebben we meteen een leuke wandeling geplukt naar lake Cavell (ook een tip van mijn ouders), waar je naar een gletsjer kunt wandelen. Duurt zo’n 2 a 3 uur, dus ook prima te doen voor de kids. Er is een nieuwe wedstrijd gestart, namelijk wie als eerste beren-, wolven- of cougarpoep óf beren-, wolven- of cougar pootafdrukken vindt. Yente vond zo’n beetje naast de site van Karin en Peter een enorme hoop berenpoep, dus zij is de gelukkige winnaar van 5 dollar (als Jonas nu ook nog wat vindt, dan hebben ze allemaal wat gewonnen en gaat bij de volgende wedstrijd het bedrag enigszins omlaag :-).

Na een lekker bakkie koffie, thee en taartje op een mooi terras en wat boodschappen in de supermarkt, hebben Karin, Noor en ik ons nog prima vermaakt in alle leuke winkeltjes die Jasper rijk is. Noor is de gelukkige eigenaar van een nieuwe pyama broek met afbeeldingen van dieren uit het park, ik van een nieuwe portemonee en Karin van thermische Merino wollen sokken (waar ik er ook al een aantal paren van heb).

Toen we terugkwamen op de camping besloten Thom en Peter nog een stukje te gaan fietsen. Er zijn rondom Jasper en ook de camping (we zitten vlakbij het dorpje) heel veel trails en je kunt je op de mountainbike helemaal uitleven. De fiets van Thom was bij de fietsenmaker, dus hij mocht op mijn fiets en Peter op mijn oude mountainbike (die we nog steeds meezeulen). Na een dikke anderhalf uur kwamen ze helemaal enthousiast en vol adrenaline terug, want een paar kilometer van de camping af, stak er plots over de single trail (een smal fietspad) een baby beer over! Thom fietste voorop en riep meteen naar Peter ‘BEER, BEER!’, waarop Peter stopte en door de struiken een moederbeer en nog een kleintje van hen weg zag lopen. Ze liepen in de richting van de autoweg, dus besloten ze met een bocht terug naar de weg te fietsen om te kijken of ze ze daar konden zien oversteken en inderdaad, daar kwamen ze uit de struiken gelopen en staken de weg over. Veel auto’s natuurlijk in de remmen en kijken, maar Thom en Peet waren bijna net zo’n bezienswaardigheid als de beren, omdat ze op de fiets zaten en niet veilig in de auto. Thom had de berenspray in de aanslag en ze waren nog best wel een stuk van de beren verwijderd, waardoor Peter mooi een paar foto’s kon maken. Een geweldig spectaculair verhaal, dat zeker over jaren en jaren nog af en toe verteld zal worden!

IMG_6393

Toen we gisteren aankwamen bij de camping, stond bij de ingang van ons plekje een enorme elk te grazen! Zo groot al een paard!

IMG_8329

Terras in Jasper

IMG_8328

IMG_6397

Prachtig uitzicht vanaf het terras!

IMG_6401

Fietstocht Thom en Peter

IMG_6404

IMG_6408

IMG_6413

IMG_6433

De overstekende beren!

IMG_6434

IMG_6399

Heel veel auto’s die waren gestopt om te kijken.

 

By | 2015-07-27T05:34:20+00:00 July 27th, 2015|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Anouk July 27, 2015 at 7:26 am

    Wat ongelovelijk COOL!!! xxxx

Comments are closed.