17 augustus: Portland

//17 augustus: Portland

Rustig rijdagje vandaag van Manzanita naar Portland, maar een paar uurtjes dus lekker dichtbij. Ik rij het laatste stuk en Thom wil graag even een klein detourtje doen, zodat we een stuk langs de rivier rijden. Ik vraag ‘m of hij zeker weet dat hij weet hoe we dan moeten rijden en of het inderdaad maar iets van 5 minuten langer rijden is. No problemo! hoor ik naast me. Ik ben niet heel enthousiast, maar ok doen we jouw zin…Ik schrijf dit natuurlijk niet voor niets op…wanneer ik op een gegeven moment met de hele setup dwars door downtown Portland rij, ontglipt mij wel even een kort maar krachtig gvd. Thom doet zijn best om mij het centrum snel weer uit te leiden en slaagt daar gelukkig in! Hij vangt nog een glimp van de rivier op terwijl ik me concentreer op het hectische verkeer. Volgens mij moet de hele regio over een highway dwars door de stad rijden om op plaats van bestemming te komen. Die vijf minuten worden er bijna 30, maar gelukkig komen we 2 minuten voor twaalf bij de receptie binnen gelopen, want die blijkt hier tussen 12 en 1 gesloten! Terwijl wij staan los te koppelen, loop ik nog even die kant op om te kijken of de fam er al is en inderdaad ze staan, net als drie andere campers, voor een dichte deur! Idioot. Ik loods ze naar hun plek, naast die van ons, gelukkig hadden we dat al doorgekregen!

Als we later op de middag besluiten om nog even een kijkje in het centrum te gaan nemen, nemen we wijslijk het openbaar vervoer en rijden we veel files voorbij! Portland heeft wel een leuk centrum. Toch nog heel Amerikaans met zijn blokkensysteem, maar de bouw is niet super hoog en daardoor oogt het wat vriendelijker. Je ziet hier heel veel foodtrucks, waar ik ook al over gelezen had, het is een must om daar een keertje wat te eten te halen. Alleen tot nu toe nog geen aantrekkelijke plekken om daar dan ook je maaltje op te peuzelen, bij een parkje of zo. Uiteindelijk belanden we, na een bezoek aan één van mijn favoriete kledingswinkels Anthropologie (leuk om aan Karin en Noor te laten zien) en een enorme boekhandel, bij een bierbrouwer die ook lekker eten heeft, prima afsluiting van de dag!

Het is weer even wennen om op een RV Park te staan!

Max heeft er zin in! Lol!

Hè?! Een Woonwinkel…. 🙂

Prachtige mozaïek achter de toonbank bij de Anthropologie winkel!

In Powell’s Books, the Worlds largest independent bookstore!

Wat leuke titels waar Thom tegenaan gelopen was!

Leesvoer voor Thom!

Mooie kleurtjes!

Gezellig cluppie!!

By | 2017-08-18T05:20:20+00:00 August 18th, 2017|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

 1. Daan August 18, 2017 at 7:58 am

  Portland…nice!!!
  Is op het gebied van Rainproof een prachtige voorbeeld stad. Staat hoog op m’n lijstje place to see.
  Op http://www.greenworkspc.com is een hoop te vinden.
  Let in elk geval op de GreenStreets met verlaagde groen stroken naast het voetpad waar het regenwater naar toe stroomt.
  Tanner Spring Park van Dreiseitl schijt ook echt mooi te zijn.
  Enjoy!!!

Comments are closed.