17 augustus: Green River WY

//17 augustus: Green River WY

Om een nieuwe boondock plek te vinden, gebruiken we twee websites heel veel: freecampsites.net en campendium.com. Het helpt je vooral om te achterhalen of je op een plek kan komen en of het een leuke plek is (mensen laten reviews achter). Zodra we iets zien dat we aantrekkelijk vinden klinken, kijken we op googlemaps satelliet view om in te zoomen en een idee te krijgen van de toegangsweg en vaak zie je dan al campers staan en weet je meteen dat als zij er staan, dan kunnen wij daar ook komen. Toch scouten we vaak met de fiets voor de zekerheid voordat we een zijweg inrijden. Google maps helpt wel heel veel, maar je krijgt niet genoeg gevoel voor hoe het terrein is en of er stijle stukken in de weg zitten of te krappe bochten.

Vandaag rijden we weg uit de Flaming Gorge en gaan naar het dorpje Green River. Bijna al het verse fruit en groente is op, we moeten dringend boodschappen doen. Waar we de afgelopen week hebben gestaan, ik denk dat de dichtstbijzijnde supermarkt misschien wel een uur rijden is. Er is wel een soort general store maar daar verkopen ze echt de basics: drank, soda, blikvoer, chips en zoete troep. Terwijl we de Antelope Flats uitrijden, het gebied waar we de laatste twee dagen hebben gestaan (en inderdaad ook veel antilopen hebben gezien! Zijn niet te fotograferen, want ze vallen helemaal weg tegen de bruin/groene omgeving), zie ik plotseling iets verderop, midden in de natuur een aantal campers staan: potverdorie, daar is gewoon een boondock gebied. Ik zoom in op googlemaps en ja hoor, allemaal plekken direct aan het water! Nou ja, we mogen niet klagen, we stonden op de camping ook erg mooi, maar direct aan het water is wel heel aantrekkelijk! Goed reden om nog een keer terug te komen!

Via een prachtige landschap rijden we in 1,5 uur naar Green River. Hier willen we een gebied net buiten het dorp uitchecken, waar je ook mooi in de vrije natuur kan staan. De weg heet de Wild Horse Mountain Road en er schijnen hier ook echt wilde paarden te leven. Hopelijk kunnen we er een paar spotten de komende dagen! De weg is prima te berijden en we klimmen naar de top van een platte bergketen. De omgeving is erg woest en droog, maar wel heel mooi. Na wat scouten, vinden we een prachtige plek direct aan de rand met uitzicht over het dorp en de rest van de vallei. Iets verderop staat nog iemand en we raken even in gesprek. Aardige jongen van in de twintig denk ik die op pad is met zijn hond (echt een oud baasje, heel schattig). Hij heeft al wat paarden gezien vandaag en we zien ook her en der paardenpoep liggen, dus goede hoop!

Nadat we de camper neer hebben gezet, gaan we snel het dorp in om wat te eten. We belanden in een wat vervallen diner, maar we hebben geen zin om verder te kijken: te veel honger! De rest van de middag doen we wat todo dingen: fiets van Thom naar de fietsenwinkel (alweer…), Starbucks voor koffie en internet (even wat werkdingen doen en nieuwe series downloaden) en boodschappen. We spreken nog een Fransman die al lang in de VS woont en campers van Indiana naar deze regio rijdt (het schijnt dat daar bijna alle camperfabrikanten zitten!). Hij lijkt goed ingeburgerd, maar ergens voelt het als een match made in hell: een Fransman in de VS, waar niet eens Franse kaas wordt geïmporteerd, want deze is vaak rauw en zit vol schimmels en een lekker stokbrood vinden, kun je ook op je buik schrijven! :-D.

 

We zien onderweg cowboys die koeien aan het opdrijven zijn. Die beesten hebben wel een geweldig leven hier, niks niet de hele dag in de stal, ze kunnen dwalen en grazen tot ze een ons wegen (of iets meer :-).

Begin van de Wild Horse Mountain Road

Draaien want we willen weer een stukje terug.

Uitzicht vanaf onze nieuwe plek!

Diner in Green River

Foto genomen vanaf de snelweg: hier staan wij!

De weg naar ons plekje toe, Thom fiets vooruit.

Inparkeren!

By | 2018-08-18T02:40:11+00:00 August 18th, 2018|onderweg|Comments Off on 17 augustus: Green River WY

About the Author: