13 augustus Red Canyon Float

//13 augustus Red Canyon Float

Je kunt hier natuurlijk een boot huren om het water op te gaan. Heel sexy zijn de boten niet, meer twee drijvers met een ponton er op, maar dat maakt ons niks uit, het lijkt ons gewoon leuk om een stuk te gaan varen. Een stuk minder eisen worden er aan ons gesteld dan een paar maanden geleden, toen we een catamaran huurden. Daar kwam toch wel wat meer bij kijken. Hier hoeven we alleen ons rijbewijs even te laten zien en dan is het goed. Het mag dan een drijvend vlot zijn, het komt wel met heerlijke luierbanken, we zien ons zelf al ergens aanleggen en een paar uur boekjes lezen, beetje zwemmen en in de zon liggen 🤗.

We zijn om negen uur ‘s ochtends bij de haven en na een korte uitleg en een volle tank gaan we op pad. De boot is super makkelijk te besturen, hier kan niet veel mee mis gaan! We mogen de Red Canyon doorvaren, maar niet het grote stuwmeer op. Niet echt een probleem, want dat is nog best wel ver weg en vooral de canyon is erg bijzonder door zijn hoge en stijle rotswanden. Het is ook wel gaaf om te zien, maar we merken dat als je van boven naar beneden kijkt, het er meer indrukwekkend uitziet dan andersom. Waarschijnlijk heb je dan meer referentie over hoe hoog het is. In tegenstelling tot afgelopen weekend is het lekker rustig, ik ben blij dat we besloten om pas vandaag te huren (was ook een beetje met dat in het achterhoofd).

Na een paar uur onderweg, varen we een zijtak van de canyon in. Hier is alles wat smaller en de rotspartijen zijn prachtig. We besluiten om te kijken of we hier wat kunnen lunchen. Dat aanleggen blijkt toch wat lastiger dan gedacht. Je kunt hier namelijk nergens ankeren, overal gaat de kant stijl naar beneden, maar ook weer niet zo stijl dat je zomaar bij de rotsen langszij kunt gaan liggen. We scouten wat plekjes, maar ze vallen allemaal af, doordat we de boot niet goed vast kunnen leggen. Dan zien we een platte rots boven het water uitsteken en onderwater vrij stijl naar beneden gaan. Het blijkt dat we hier perfect passen. Met een paar zware stenen en touw maakt Thom de boot vast. Hier houden we het wel even uit!

We eten een lekkere lunch van salade met tonijn, vers gebakken brood met boursin en zelfgemaakte chocolate chipkoekjes toe! Heerlijk! Na weken van veel zoetigheid, zijn we weer een beetje aan het minderen en een goede manier om dat te doen, is om niks meer in de winkel te kopen, maar alleen nog maar zelf te maken. Das best wel een gedoe en daarom doe je het minder snel! Werkt prima (één van de regels van mijn ‘food guru‘ Michael Pollan: eet gewoon waar je zin in hebt, maar maak het zelf, zoals patat, pannekoeken, koekjes en gebak).

We luieren wat tot er na een uurtje een wat donkere lucht binnendrijft en de wind ook opsteekt. Dat ligt niet meer relaxed en we besluiten terug te varen. Rond half vier zijn we weer in de haven. Doordat het bewolkt is, is het niet zo warm vandaag en is het bij de camper ook lekker. We kijken een serietje, thom slaapt en ik lees. Rond half zes nog even naar het meer om te zwemmen. Voelt een beetje als een sauna dompelbad! Je koelt er echt van af, maar je moet ook wel even doorzetten om er in te gaan 😀

 

Hier krijg je wel een goed idee van de hoogte!

Kijk hoe mooi deze rots is!

Wat een laagjes onderop, het is net Indische spekkoek!

Onze lunchplek!

Effe zwemmen

Het water is enorm helder!

Wat een plaatje he? Was echt leuk dat we daar konden liggen!

 

Terug vestje aan, door de wind en geen zon even een beetje fris 🙂

By | 2018-08-14T01:50:26+00:00 August 14th, 2018|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Clara August 15, 2018 at 7:10 am

    Zó dat ziet er heerlijk uit!!!!

Comments are closed.