10 augustus: Strand in de mist

//10 augustus: Strand in de mist

De kids liggen lekker nog te slapen als wij vanmorgen in alle vroegte doorrijden naar de kust, naar Mora Campground. Keep our fingers crossed dat daar een paar plekjes voor ons vrij zijn. We komen rond half negen aan en hebben geluk. Thom en Peter scouten de camping op de fiets en vinden twee beschikbare plekken tegenover elkaar. Het is even spannend of wij er in passen, maar met een beetje proppen, krijgen we de camper op zijn plekje. De auto past er nog net naast. No sweat! We staan vlakbij het strand, maar de camping ligt in een soort oerbos met enorm hoge bomen. Het wordt spannend of onze batterijen iets van zonlicht gaan opvangen de komende dagen en dus meteen maar zuinig met elektriciteit zijn.

We besluiten om naar het dichtsbijzijnde dorpje te rijden voor ontbijt. Forks is een beetje en verlopen plaatsje, met afbladderende reclame borden en weinig aantrekkelijke eettentjes. Uiteindelijk vinden we een typisch Amerikaanse diner en eten daar een typisch Amerikaans ontbijt van wafels, bacon, eggs, pancakes and fried potato. Heerlijk!

Noor zegt dat het haar eigenlijk wel leuk lijkt om te gaan vissen en iedereen is meteen enthousiast, wat een goed idee. Bij een grote doehetzelf/supermarkt/bakker/coffeeshop/outdoor winkel kopen we twee hengels, aas en een foldertje fresh water fishing for the novice.  Dat kunnen we wel gebruiken want we hebben er allemaal geen kaas van gegeten en het lijkt gezien de grote keuze aan aas, hengels en andere accessoires een vak apart. De mannen staan te discussiëren over wat we allemaal nodig hebben, wanneer ik iemand van het personeel aan zijn mouw trek en vraag of hij verstand heeft van de visafdeling. Ja hoor, hij kan ons helpen en legt alle spullen die Peter en Thom in hun handen hebben weer terug, keurt wel de hengel goed en trekt wat andere aas uit het rek. You’re all set!  Er blijkt een visplek vlakbij de camping te zijn dus nu alleen de vergunning nog. Daarvoor moeten we even naar een andere plek in de winkel, maar ook dat is vrij snel geregeld. Super leuk! We mogen de komende twee dagen gaan vissen! Wordt vervolgd.

Karin moet even twee uurtjes werken en we besluiten met hun camper en onze auto vanaf de camping door te rijden naar het strand. Kan zij daar mooi even haar ding doen en kan de rest zich vermaken aan zee. Iedereen heeft daar zo zijn eigen zonnige beeld bij (het was in Forks tenslotte heerlijk warm) en dus is het even schakelen wanneer er aan zee geen zonnetje te zien is en een dikke, gelukkig ietswat hoge mist de temperatuur flink doet dalen! Ik stap uit de auto met het idee om hier even een frisse neus te halen, dan weer naar de camping terug te rijden en met een boekje op de bank. Ik zoek samen met Noor wat steentjes, Max oefent zijn skimmen over het water en Peet zit met een boekje tussen alle mega grote drijfhouten boomstammen hoger op het strand. Dan opper ik om een vuurtje te maken, daar zijn de kids wel voor te porren en als blijkt dat er nergens staat dat het niet mag en we verderop ook mensen rond een kampvuur zien zitten, sprokkelen we (zonder al te veel moeite) een stapel hout bij elkaar. Thom en Peet maken een fire ring van grote kiezels en binnen no time zitten we heerlijk warm rondom het vuur! Hoe leuk is dit! Als Karin er bij komt, roosteren we marshmallows, worstjes en brooddeeg dat ik nog in de koelkast had staan. Het smaakt allemaal extra lekker. Dit is wel een ultiem vakantiegevoel en als we rond half acht terug rijden naar de camping (een dikke vier uur verder) zeg ik nog tegen Thom dat we dit niet zo snel met zijn tweeën hadden gedaan en dat het is echt gezellig om zo met zijn allen op stap te zijn!

Onderweg naar Mora Campground komen we enorm veel trucks met boomstammen tegen.

We zijn bij de supermarkt plots een Nederlandse camper staan! Die hadden hun camper op de boot naar Amerika gezet en reizen er nu een jaar mee rond. Heel grappig.

Ik vind deze haak wel wat 😀

Misschien komen wij ook wel in de eregalerij van de grote outdoor winkel!

Enorme boomstam bij het visitors center.

Max oefent alvast de hengeltechniek 😀

Max heeft de mooiste marshmellow van de dag!

Pig in a blanket!

Zeehondjes waren in zee druk aan het vissen, vlakbij de branding. Erg leuk om te zien!

 

By | 2017-08-11T03:38:47+00:00 August 11th, 2017|onderweg|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Yvette August 11, 2017 at 9:36 am

    Klinkt als paradijs! En volgens mij is Forks waar een deel van de vampieren/weerwolf serie Twilight. Edward en Bella 🙂

    • biancthom August 12, 2017 at 4:38 am

      Hi Yvette! Ja dat klopt! Het schijnt dat hier veel is opgenomen voor deze serie. Je kunt ook een tour maken langs highlights 🙂

Comments are closed.