1 oktober: Fietsen met de mannen M&M trail

//1 oktober: Fietsen met de mannen M&M trail

We hebben bezoek! De fietsweek van vorig jaar was zo goed bevallen, dat Peter, Daan en Marcel het een super leuk idee vonden om dit jaar weer langs te komen. Vorig jaar stond Moab al bovenaan het lijstje, maar toen was de week rond eind oktober gepland en dan is de kans op koud weer hier al vrij groot en dus weken we uit naar Sedona dat ook prachtig is en iets zuiderlijk ligt. Nu is de timing perfect. Het weer is hier prachtig, niet bloedheet en ook nog niet te koud om in een tentje te slapen.

Ze waren ingevlogen op Salt Lake City, rechtstreeks met KLM en moesten toen nog zo’n 4,5 uur rijden. Ook zij zagen de prachtige herfstkleuren net ten zuiden van SLC en daarna is het ook een mooie route door woestijnlandschap. Gelukkig kwamen ze met licht aan, want de omgeving waar we staan is zo mooi en de weg naar de camping ook erg indrukwekkend. Moet je ‘m in het donker rijden, dan is de verrassing de volgende ochtend extra groot :-), maar dit was met de tent opzetten ook wel heel praktisch! Ik had wat soep gemaakt met salade, niet een te zware maaltijd, want tenslotte was het voor hun gevoel al heel erg laat. Toch hielden ze het erg goed vol en ging iedereen uiteindelijk rond half tien onder zeil. Gelukkig hadden ze allemaal goed geslapen en nu op avond twee, rond half tien, zitten alle mannen nog gezellig buiten te kletsen, terwijl ik dit binnen aan het schrijven ben.

We hebben vanmorgen heerlijk in de zon ontbeten, op ons dooie akkertje opgestart en gingen in de loop van de ochtend de fietsen ophalen. Deze waren van te voren al gereserveerd en dat is ook echt nodig, want in dit seizoen gaan de huurfietsen als zoete broodjes. Na nog wat boodschappen en een koffie met een broodje reden we door naar de M&M trail net buiten het dorp. Het is een prachtige trail, die aan het begin wel vrij zanderig is, maar een hele mooie klim over slick rock naar een gave rotspartij heeft. Thom en ik hadden deze trail vorig jaar ook al eens gereden en waren toen ook heel erg enthousiast over de vergezichten en de grote rotspartijen waar je tussendoor fietst. Erg leuk om dat nu te delen met anderen.

Naast de parkeerplaats is een kort onopvallend paadje dat leidt naar een stukje versteende modder waar een paar jaar geleden dinosaurus pootafdrukken zijn gevonden. Thom en Daan moesten naar de fietsenwinkel (Daan kreeg eind van middag een nieuwe fiets waar hij de rest van de week op zal fietsen), maar Peter, Marcel en ik gingen daar nog even kijken. Ik had het vorig jaar ook gezien en het was leuk om te merken dat zij net zo onder de indruk waren als wij toen. Het is onvoorstelbaar dat precies op die plek zoveel miljoen jaar geleden van die grote beesten liepen!

img_3157

img_3177

img_3907

img_6127

img_3917

img_3922

img_3931

img_3183

img_1115

img_1110

img_1109

 

By | 2016-10-02T03:58:50+00:00 October 2nd, 2016|onderweg|Comments Off on 1 oktober: Fietsen met de mannen M&M trail

About the Author: