28 september: Kanoen op de Colorado

//28 september: Kanoen op de Colorado

Terwijl ik dit schrijf, zit ik lekker binnen met de deur van de 5th wheel open. Het regent buiten, maar het is niet koud. Er zijn weer flash floods voorspelt, dus ik ben benieuwd of het water in de rivier morgen weer heel modderig zal zijn, zoals aan het begin van deze week. Het water is trouwens nooit glashelder, het heeft altijd een bruine kleur.

Ik ben blij dat we gisteren en niet vandaag besloten om de kano weer eens op te blazen en een stuk de rivier af te zakken. We hadden prachtig weer; zonnetje en bijna windstil. Thom had de auto naar een parkeerplaats bij de ‘boat ramp’ gereden, hier zo’n 12,5 km verderop en was daarna weer terug naar de camping gefietst. Het landschap blijft indrukwekkend, ook al hebben we dit stuk weg inmiddels al tientallen keren gereden. We moesten een paar keer door wat waterversnellingen heen, maar vanaf de weg hadden we al gezien dat er geen echte ‘white water’ stukken tussen zaten. Ik heb een paar keer geraft en dat is niet echt mijn ding. Noem mij geen waterrat :-).

Ongeveer halverwege de route zit er een eilandje midden in de rivier met een enorme kiezelstenenbank ervoor. Daar kun je alleen maar bij komen als je iets van een bootje hebt en ik had er al vaker vanaf de weg verlekkerd naar zitten kijken, dus ik wilde graag even aan land! Thom zat heel lief op een boomstronkje te wachten, terwijl ik op steentjes jacht ging. Ik heb volgens mij een paar mooie exemplaren gevonden! Je moet echt leren om de binnenkant van de steen te beoordelen door goed naar de buitenkant te kijken. Inmiddels weet ik een beetje waar ik op moet letten, maar pas als ik ze ga zagen zal ik écht weten wat voor vlees ik in de kuip heb. We hebben ook een paar hele platte, grote, relatief lichte kiezelstenen gevonden met een mooi patroon. Leuke onderzetters voor op Curaçao!

Het gaat trouwens heel voorspoedig met de verbouwing thuis (nieuwe carport en atelier/kantoor beneden). We zijn zo blij dat het goed gaat! Altijd afwachten natuurlijk, maar we hadden een goed gevoel bij deze aannemer (hij was ook niet de goedkoopste) en het lijkt er op dat ons gevoel terecht was. Ze zullen wel wat vertraging gaan oplopen met het dak van de carport, maar dat komt doordat er op dit moment een flinke storm afkomt op Curacao: orkaan Matthew. Hij zal niet over de benedenwindse eilanden heen gaan, maar wel dichtbij passeren en dat zal zorgen voor een enorme bak met regen (met de wind zal het waarschijnlijk meevallen). Ik heb er wel vertrouwen in dat ons huis en de tuin het zullen overleven, maar ik hoop zo voor iedereen en vooral voor de wat armere bevolking van het eiland, die misschien minder stevige en waterdichte huizen hebben, dat de schade mee zal vallen. Een jaar voordat wij naar Curaçao verhuisden, had orkaan Thomas flink huisgehouden en daar hebben mensen het nu nog over. Ook toen heel veel regen en heel veel schade…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Einde van de route, je ziet de boat ramp links liggen.

By | 2016-09-29T21:56:08+00:00 September 29th, 2016|onderweg|Comments Off on 28 september: Kanoen op de Colorado

About the Author: