23 jan: Op pad

//23 jan: Op pad

Oude rotten in het vak zijn we nog lang niet, maar het was toch wel erg grappig dat Thom vandaag de nieuwe overbuurman moest helpen bij het loskoppelen van zijn 5th wheel! Hij had ‘m net, ze waren er voor de 2e keer mee weg en hij kreeg de combinatie met geen mogelijkheid los. ‘You might want to move the truck forward a little bit’ zei Thom en ja hoor probleem opgelost. We moesten samen wel een beetje grinniken. Toch een prettig gevoel dat je niet de enige newbie bent van de camping 🙂

plattegrond-Phoenix

De afgelopen dagen hebben we onze checklist afgewerkt, nog veel op stap geweest, onder andere de Ikea een vruchtbaar bezoekje gebracht. Verder moesten we nog even langs het postkantoor, de rv dealer voor de laatste pakjes, de supermarkt en de auto onderdelen winkel voor nieuwe ruitenwissers. Als het goed is, hebben we dan alles gedaan om startklaar te zijn voor onze trip. Het was echt meer werk dan we hadden gedacht en toen ik gisteren even aan de praat raakte met een koppel achter ons dat bij zonsondergang lekker aan de borrel zat met zelfgemaakte hapjes, vroeg Thom zich af waar ze in godsnaam de tijd vandaan haalden om zo rustig voor de camper te zitten! Maar ja, je krijgt zo’n camper helemaal leeg mee en het is toch net een minihuis waar spullen voor gekocht moeten worden, waar dingen aan gerepareerd moeten worden en waar je dingen voor moet uitzoeken. Dat kost gewoon even wat tijd en Phoenix is veel groter dan je denkt, dus voor alles moet je een behoorlijk stuk rijden. Het hoofdpostkantoor is bijvoorbeeld 53 km rijden, de rv dealer 25km, de Ikea 45km, de dichtstbijzijnde supermarkt 15km en dan beslaan we alleen nog maar een klein stukje van Phoenix, ik denk dat van de ene kant van de stad naar de andere je rustig twee uur onderweg bent. Het blokkensysteem waarin de stad is opgedeeld, werkt bedrieglijk door zijn eenvoud. Alles lijkt veel dichterbij dan het in werkelijkheid is.

camping buckskin mountain park

Morgen vertrekken we uit Phoenix en gaan we naar Buckskin Mountain Park, zo’n 3,5 uur richting de grens met California. Het is een klein parkje en vooral uitgekozen doordat we er makkelijk kunnen komen en het niet te ver rijden is. Phoenix is aan de Oost en Noordkant omringt door bergketens en dat betekent in deze tijd van het jaar: kou en sneeuw. Daar gaan we ons nog niet aan wagen! We kunnen ook niet te dichtbij Phoenix blijven omdat over 1 week hier de Superbowl (de finale van American Football) wordt gespeeld. We hebben ons laten vertellen dat in de omtrek van zo’n 2 uur rijden, alle hotels en campings vol, vol, vol zijn. Op de radio hoorden we vandaag dat ze 1 miljoen mensen verwachten in de aanloop naar de wedstrijd van 1 februari. We hadden nog gekeken voor kaartjes, maar kaartjes kosten op het moment rond de 2400 dollar en op de radio vertelden ze dat deze prijs misschien een paar dagen voor de wedstrijd omlaag gaat naar 1600 dollar. Blijft een enorme bak geld voor kaartjes naar een spelletje waar ik de regels niet eens van ken. Ik denk dat we zeker wel gaan kijken, maar dan ergens op de camping of in een kroeg. Het is namelijk wel een spektakel en iets waar bijna heel Amerika voor gaat zitten. Bij de Ikea hingen op de afdeling tv meubels ook allemaal grote posters: ‘Are you ready for the big game?!’.

mountains-usa

Phoenix ligt in Arizona, in het groene en platte deel. Overal om ons heen is het nu hartje winter. 3,5 uur omhoog of naar het oosten en je zit in de sneeuw!

 

 

By | 2015-01-24T05:11:49+00:00 January 24th, 2015|onderweg|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Anouk January 24, 2015 at 5:45 pm

    Wat een afstanden!!! Super leuk om te lezen.
    xxx

    • biancthom January 25, 2015 at 2:21 am

      Ver alles he? Dat is echt Amerikaans!

Comments are closed.