5 augustus: Fairfax

//5 augustus: Fairfax

Iedereen is vanmorgen lekker lui en we zitten rond tien uur aan het ontbijt. Er staan wat winkels op het programma en Kaar en Peet moeten langs een wasserette. Ik ben blij dat wij de grote wasbeurt al gedaan hebben, want de laundromat hier in het dorp is nóg waziger dan waar wij een paar dagen geleden waren. Daar had ik ik al het gevoel niks op de grond te willen laten vallen, maar hier zijn de helft van de machines kapot, ligt er water op de grond en hangen er een beetje vreemde types rond. Gelukkig hoeven we er niet te wachten, want de wasserij ligt midden in het dorp, waar het stikt van de leuke winkeltjes en restaurantjes. We hoppen een broodjeszaak binnen voor de lunch en browsen daarna in een hele grote boekhandel altijd leuk! 🙂

Morgen vertrekken we voor een driedaagse kajak tocht bij de San Juan Islands! We hebben een aardige lijst gekregen met spullen die we bij ons moeten hebben en dus rijden we vandaag ook langs een grote outdoor winkel (de REI). In zo’n winkel moet je je hand goed op de knip houden, want wow wat een boel leuke spulletjes en speeltjes! Karin en Peter hebben hoofdlampjes nodig en iets van waterschoenen, net als Thom en ik wil graag nog een lange broek die snel droogt. We mogen ieder 40 liter aan spullen meenemen (krijgen allemaal 2 drybags van 20 liter), maar geen idee hoeveel dat is. Ik vermoed toch niet zo heel veel, dus zo min mogelijk meenemen, maar wel ingesteld zijn op zowel warm als koud weer.

Onze campers blijven hier op de camping staan. Ik heb net de camping hosts even geïnformeerd en die vonden het prima. We rijden met zijn zessen in onze truck naar Anacortes, waar de veerboot naar Orcas Island vertrekt en daar moeten we naar de noordkant rijden, waar vandaan we vertrekken. We hoorden in de REI van iemand in de rij (haha!) dat je op de eilandjes waar wij naar toe gaan fossielen kunt vinden. Ik ben meer van de stenen, maar mooie fossielen is ook erg leuk om te vinden! De weersvoorspellingen zijn goed, dus dat is erg leuk! De komende paar dagen dus geen blogposts, pas op zijn vroegst dinsdagavond of woensdag, beetje afhankelijk van wanneer we weer terugkomen bij de camping!

De route voor morgen en waar we gaan kajakken.

Trump leesvoer in de boekhandel! 😀 ->

1. Hieronder een stukje uit dit boek.

2.

3.

4.

5.

 

 

 

By | 2017-08-06T04:20:28+00:00 August 6th, 2017|onderweg|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Hans van Berkel August 6, 2017 at 8:10 am

    Trump is blijkbaar niet zo popie daar. Wel prachtige omgeving. Stoer hoor om daar te gaan kanoën.
    Je schrijft prettig.

  2. Clara August 7, 2017 at 6:44 am

    Whaw ziet er helemaal super uit! Lijkt me zóó leuk om samen te doen!! Veel plezier !

Comments are closed.