30 augustus: Cañon City

//30 augustus: Cañon City

Het was even spannend, maar we hebben ons nieuwe plekje voor de komende dagen bereikt. We staan zo’n 10 minuten buiten Cañon City, midden tussen de mountainbike trails met een 360 graden uitzicht over de omliggende bergen en het dal. De omgeving waar we nu staan, wordt high dessert genoemd. De weersvoorspellingen gaan de komende dagen richting de 30 graden, dat is ons eigenlijk iets te warm, zeker als je niet in de buurt van water staat, maar het was óf dit óf meer de bergen in en regen. Dan toch liever warm :-).

We hoefden maar een dik uur te rijden en na de tanks te hebben geleegd bij een Shell station in het dorp en weer nieuw water te hebben bijgevuld, kwamen we rond half twee hier aan. Bij het begin van de weg toch even scouten, want de weg ging met een haarspeldbocht flink omhoog en om niet voor verrassingen te komen te staan, ging Thom even vooruit. Het was een beetje passen en meten, maar inmiddels hebben we aardig inzicht op wat kan en niet kan. De auto heeft enorme trekkracht, dat verbaast me elke keer weer. Ik kan zelfs op een helling stil staan en dan weer optrekken, zonder dat de auto denkt ‘doe het lekker zelf!’ Eenmaal boven gaven alle meters wel aan dat de auto flink peentjes had gezweet, maar hij haalt het toch elke keer maar weer. We zijn wel heel blij dat we een 4WD hebben, dat is geen overbodige luxe op deze onverharde wegen.

Waarschijnlijk blijven we hier tot volgende week maandag staan, want aankomend weekend is het Labor Day weekend. Zoals Memorial Day weekend in het voorjaar aan de start van het kampeerseizoen staat, zo sluit LD weekend het seizoen af. Alle campings zullen vol zijn en dus is het niet handig om voor die tijd nog te verkassen, maar dat geeft helemaal niks want we staan hier zo mooi en er is genoeg te doen en te zien!

IMG_5326

DSC_0206

Uitzicht vanuit de camper!

DSC_0207

IMG_5336

Effe serietje kijken na de hele tour 🙂

Wil je weten hoe we dat nou doen zo’n camper op zijn plek zetten? Het is binnen een minuutje gepiept! Kind kan de was doen 😀 Thom heeft er een filmpje van gemaakt:

By | 2016-08-31T01:47:02+00:00 August 31st, 2016|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Anouk August 31, 2016 at 6:04 am

    Leuk! Xxx

Comments are closed.