28 augustus: kajakvoorbereidingen

//28 augustus: kajakvoorbereidingen

Foto: Links voor liggen onze stoeltjes, die zijn eigenlijk wat groot, maar hopelijk kunnen ze mee want dat is wel lekker. Daar achter in geelgroen twee matjes (nieuw), twee kleine blauwe zakjes zijn opblaasbare kussentjes (nieuw), daarvoor ligt nog een lichtgewicht hangmat (gekregen van de ouders van Thom en erg handig!), achter de matjes liggen onze kleren, het blijft warm dus we hoeven niet veel mee te nemen, achter de kleren ligt de tent en twee slaapzakken (die hadden we in 2015 al gekocht). Achter de verrekijker ligt nog een satelliet telefoon (niet echt nodig), daarnaast een zonnepaneeltje om telefoon/ipad op te laden, onze handdoeken (Ieniemienie!), een water filter systeempje en de rest is kook/eet spullen. Het grote pakket met de paddels is de kano en daarnaast nog twee zwemvesten. We komen onderweg nog een waterpunt tegen, dus we hebben voor nu aan vier gallon (3,8 liter) genoeg, als het moet kunnen we daar drie dagen mee overbruggen.

Rook update: net zo dicht als gisteren!

Daarom besluiten we vandaag naar Eugene te gaan en een matineetje in de bios te pakken. Een Sundance film ‘Ingrid goes West’; apart en een beetje unheimisch, maar dat hadden we ook al op kunnen maken uit de drie trailers voor horror films die aan de film voorafgingen! Bij nummer drie besloten we maar even te googlen of het echt een komedie was, zoals we dachten. Volgens Google wel, maar veel gelachen hebben we niet 🙂 Het ging over een gestoord meisje dat via Instagram populaire meisjes volgde en daar dan graag vriendinnen mee wilde worden. Ik vond het interessant om te zien dat die generatie weer heel anders met Social Media omgaat, dan die van ons. Je ontleent een deel van je populariteit aan hoeveel Followers en Friends je hebt en met hoeveel mensen je Snapchat. Ik ben juist geneigd mijn Friendslijst om de zoveel tijd op te schonen omdat er mensen in staan met wie ik écht geen contact meer heb (ook niet online). Natuurlijk was het gedramatiseerd, maar er zal zeker een kern van waarheid in zitten.

Voor de film rijden we nog even langs een watersportwinkel die gespecialiseerd is in kajakken, kano’s en supplanken. Even peilen of onze plannen haalbaar zijn en om een boekje te kopen van de water trail. We hebben het ook online, maar op papier lijkt me op het water wat handiger. Erg aardige mensen en heel behulpzaam. We hebben het stuk goed ingeschat en we besluiten om te kijken hoe leuk we het vinden en aan de hand daarvan de trip langer (of korter) te maken. Volgens mij wordt het hartstikke leuk, alleen zouden de muggen misschien wat roet in het eten kunnen gooien :-D, maar dan gaan we maar wat vroeger naar bed! De komende dagen zijn we wel online, maar geen blogjes, ik zal aan het einde verslag uitbrengen!

 

Een overzichtje van de bosbranden. Hopelijk hebben we er tijdens het kajakken niet te veel last van. Hoe roder hoe slechter de luchtkwaliteit. We gaan het merken!

Filmpje pakken!

Spullen bij elkaar aan het zoek voor morgen.

By | 2017-08-29T03:34:37+00:00 August 29th, 2017|onderweg|Comments Off on 28 augustus: kajakvoorbereidingen

About the Author: